Tenis na OI: Portorikanka i Njemica za zlato!

Ako se za Nemicu Andželik Kerber ne može reći da je iznenađenje što je u finalu turnira na Olimpijskim igrama, onda se to i te kako može reći za Portorikanku Moniku Puig koja je u karijeri osvojila samo jednu titulu.

Tenis 13.08.2016 | 00:59
Tenis na OI: Portorikanka i Njemica za zlato!
Teniski turnir na Olimpijskim igrama specifičan je i zbog iznenađenja koja donosi.

Osim onog na početku muškog singla, kada je u prvom kolu ispao Novak Đokoviću, u ženskom singlu ih je možda bilo i više. Prvo je sve šokirao poraz Serene Vilijams, a onda je malo poznata Portorikanka obezbedila plasman u finale.

Monika Puig, Portorikanka koja je u karijeri osvojila samo jednu WTA titulu, igraće u finalu teniskog turnira na Olimpijskim igrama pošto je u polufinalu savladala Petru Kvitovu u tri seta – 6:4, 1:6, 6:3!

Devojka rođena 1993. godine igraće tako svoje prvo veliko finale, pošto joj je do sada najveći uspeh na grend slemovima bio četvrto kolo Vimbldona 2013. godine, a na putu do finala savladala je Zigmund, Muguruzu, Pavljučenkovu i Hercog.

Ona će se za zlatnu medalju boriti protiv Nemice Andželik Kerber, čije prisustvo u finalu nije nikakvo iznenađenje ukoliko u obzir uzmemo ovogodišnje rezultate, koja je u dva seta bila bolja od američke teniserke Medison Kiz – 6:3, 7:5.

Nemica, koja je drugoplasirana na WTA listi, će biti veliki favorit protiv Monike Puig, koja je 36. teniserka sveta, a njih dve su se do sada susrele dva puta, a u oba meča je slavila Kerber.

U meču za bronzu igraće Kvitova i Kiz (17 časova), a odmah nakon tog duela na teren bi trebalo da izađu i Puig i Kerber i odigraju meč za najsjajnije odličje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar