Клуб који просто мораш да мрзиш чак и ако си његов навијач! А ево због чега...

Северна Кореја на Велију! Чарлтон претио одузимањем сезонске због критика на интернету!

Фудбал 23.08.2016 | 16:00
Клуб који просто мораш да мрзиш чак и ако си његов навијач! А ево због чега...
Ролан Душател је подигао лествицу. Не можемо да се сетимо ниједног другог клупског газде кога навијачи његовог клуба толико мрзе. Додуше, белгијски бизнисмен се потрудио да им олакша посао. Чарлтон је, наиме, покушао да уцени једног навијача са сезонском улазницом одузимањем исте ако настави да критикује клуб по друштвеним мрежама?!

Наравно, Енглезима, алергичним на свако ограничавање слободе, такав гест нимало се није допао. Чарлтон је постао предмет подсмеха. Посебно идеја да поменутог навијача приморају да потпише уговор којим ће се обавезати на "културније" понашање. "Договорен уговор о понашању". Тако су назвали поменути папир. Неименовани навијач је чак отишао на састанак са људима из клуба. Извинио се како му не би одузели сезонску карту.

Писмо упозорења је, иначе, написао Клиф Игер, комесар за безбедност, а у њему се наводи да поједини коментари несрећног навијача по друштвеним мрежама "нису били превише конструктивни". Иначе, коментари навијача јесу били вулгарни, али ништа више од тога. Само засмислите себе како псујете кад ваш омиљени тим прими гол. Само примера ради. Ништа неуобичајено за острашћеног фудбалског фанатика. Није се позивало на мржњу, на насиље...

На поменутом састанку ипак му није уручен поменути "договорени уговор о понашању". Нити му је дозвољено да сними разговор.

Навијачки протести против Душатела и извршне директорка Катрин Мер трају већ дуже време. Утакмице су прекидане убацивањем разних предмета на терен, организована је и иронична сахрана клуба каква се предвиша ако Душател не оде. Чарлтон је испао у трећу лигу. Током двоипогодишње Душателове владавине клуб је променио шесторицу тренера, отпустио клупског идола Криса Пауела, Катрин Мер је навијаче упоредила са муштеријама у ресторану или биоскопу... Врхушка клуба је у марту одговорила оптужбама да су баш навијачи ти који желе смрт клуб.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ред стар

23.08.2016 15:23

А , по наслову, ја мислио звезда...

ОДГОВОРИТЕ