Klub koji prosto moraš da mrziš čak i ako si njegov navijač! A evo zbog čega...

Severna Koreja na Veliju! Čarlton pretio oduzimanjem sezonske zbog kritika na internetu!

Fudbal 23.08.2016 | 16:00
Klub koji prosto moraš da mrziš čak i ako si njegov navijač! A evo zbog čega...
Rolan Dušatel je podigao lestvicu. Ne možemo da se setimo nijednog drugog klupskog gazde koga navijači njegovog kluba toliko mrze. Doduše, belgijski biznismen se potrudio da im olakša posao. Čarlton je, naime, pokušao da uceni jednog navijača sa sezonskom ulaznicom oduzimanjem iste ako nastavi da kritikuje klub po društvenim mrežama?!

Naravno, Englezima, alergičnim na svako ograničavanje slobode, takav gest nimalo se nije dopao. Čarlton je postao predmet podsmeha. Posebno ideja da pomenutog navijača primoraju da potpiše ugovor kojim će se obavezati na "kulturnije" ponašanje. "Dogovoren ugovor o ponašanju". Tako su nazvali pomenuti papir. Neimenovani navijač je čak otišao na sastanak sa ljudima iz kluba. Izvinio se kako mu ne bi oduzeli sezonsku kartu.

Pismo upozorenja je, inače, napisao Klif Iger, komesar za bezbednost, a u njemu se navodi da pojedini komentari nesrećnog navijača po društvenim mrežama "nisu bili previše konstruktivni". Inače, komentari navijača jesu bili vulgarni, ali ništa više od toga. Samo zasmislite sebe kako psujete kad vaš omiljeni tim primi gol. Samo primera radi. Ništa neuobičajeno za ostrašćenog fudbalskog fanatika. Nije se pozivalo na mržnju, na nasilje...

Na pomenutom sastanku ipak mu nije uručen pomenuti "dogovoreni ugovor o ponašanju". Niti mu je dozvoljeno da snimi razgovor.

Navijački protesti protiv Dušatela i izvršne direktorka Katrin Mer traju već duže vreme. Utakmice su prekidane ubacivanjem raznih predmeta na teren, organizovana je i ironična sahrana kluba kakva se predviša ako Dušatel ne ode. Čarlton je ispao u treću ligu. Tokom dvoipogodišnje Dušatelove vladavine klub je promenio šestoricu trenera, otpustio klupskog idola Krisa Pauela, Katrin Mer je navijače uporedila sa mušterijama u restoranu ili bioskopu... Vrhuška kluba je u martu odgovorila optužbama da su baš navijači ti koji žele smrt klub.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Red star

23.08.2016 15:23

A , po naslovu, ja mislio zvezda...

ODGOVORITE