Де Ниро отворио Сарајево филм фестивал

Светска глумачка звезда Роберт Де Ниро је у кратком говору вечерас отворио Сарајевски филмски фестивал (СФФ), за који је навео да је "рођен током мрачних и опасних времена".

Босна и Херцеговина 12.08.2016 | 22:10
Де Ниро отворио Сарајево филм фестивал
Портал клиx.ба преноси да је Де Ниро подсетио је да је 11. септембра 2001. године нападнут његов град Њујорк, након чега је он у знак отпора основао "Трајбека филмски фестивал" и додао је да је "почаствован што отвара фестивал у Сарајеву".

Директор СФФ Мирсад Пуриватра је, представљајући Де Нира, казао је да је он посебан гост којег је упознао на "Трајбека филмском фестивалу" у Њујорку.

"Почаствован сам и надам се да ће (Де Ниро) уживати у Сарајеву као ја у Трајбеки", додао је Пуриватра.

Овогодишњи СФФ, који траје од 12. до 20. августа, у оквиру 18 фестивалских програма, представиће 223 филма из 61 државе.

Де Ниро је уочи отварања 22. издања СФФ вечерас прошетао "црвеним тепихом" и према наводима босанског портала, "несебично своје време издвојио за бројне фанове који су му тражили аутограм".

"Срећан сам што сам овде. Част ми је што сам позван. Био сам заинтересован да дођем овде. Питали су ме више пута и ја сам обећао да ћу доћи. Довео сам своје двоје деце и желео сам да то доживе са мном", поручио је Де Ниро који је признао да није гледао ниједан филм из БиХ, "али да би то желео".

Славни холивудски глумац и највећа звезда овогодишњег СФФ срдачно је данас дочекан у Сарајеву, где су га испред ресторана Винотека дочекали бројни медији, фоторепортери и грађани.

Де Ниро је први добитник специјалне награде Почасно срце Сарајева за животно дело, која ће му бити уручена вечерас.

Извор: Тањуг
Фото: Анадолија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ту ми

12.08.2016 20:15

Ју токин ту ми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тхе

12.08.2016 22:15

Зива легенда!!!!!

ОДГОВОРИТЕ