ОИ: Марина и играчице пресрећне због историјске побједе Србије!

Пад у финишу, после вођства од 25 поена разлике, пада у сенку пред чињеницом да су кошаркашице коначно победиле. Селекторка кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да је прва олимпијска победа велика ствар за земљу. 

Кошарка 13.08.2016 | 00:30
ОИ: Марина и играчице пресрећне због историјске побједе Србије!
Маљковићева је оценила да је тријумф остварен јер је екипа поправила ствари после пораза.

"Браво за Србију, браво за девојке, за једну малу земљу која је изборила директан пласман на Олимпијске игре. Радује ме што ће остати уписана та победа и надам се да нећемо остати на њој, него наставити и против Сенегала", рекла је Маљковићева новинарима у Рио де Жанеиру.

Србија је победила Кину 80:72 и тако дошла до прве победе, после три пораза, у финишу од Шпаније и Канаде и онда против бранитељки злата САД.

"Не сматрам да смо имали лоше три утакмице, напротив. Мислим да смо играли добро. Против Канаде нам се десио необјашњив пад, јер стварно не мислим да ће Ана Дабовић и Соња Петровић још много пута у каријери бити у ситуацији да изгубе пет-шест лопти за пет минута. То се некада дешава", рекла је Маљковићева.

Селекторка је казала да је екипа почела да се концентрише на оно шта треба.

"Разлика је што смо се данас додатно фокусирали и имали највећу жељу до сада. Успели смо да исконтролишемо скок игру и атлетску игру. Нисмо имали никакав проблем против Кинескиња. Видели сте њихове играчице 13 и 14 колике су, у зубима да нас носе, а ми смо контролисали скок. Дакле, све се може, али морамо сви да се укључимо да бисмо добили Сенегал", рекла је Маљковићева.

Она је казала да добро познаје наредног ривала.

"Знам капитена и плејмејкера, знам какав су карактер, јер ће хтете да нас победе. Али, велико браво за девојке јер су послушале све до краја. Ово је историјска победа и само желимо да наставимо тако да играмо. Свакако да прва победа прија, моћи ће мало мирније да оду на мушку утакмицу да испрате наше мушкарце и ватерполисте", рекла је Марина Маљковић.

Пад у финишу, после вођства од 25 поена разлике, пада у сенку пред чињеницом да су кошаркашице коначно победиле.

Женска кошаркашка репрезентација Србије после победе над Кином је на прагу пласмана у четвртфинале олимпијског турнира и за то ће бити потребно да у недељу од 20.30 часова савлада објективно недораслу екипу Сенегала.

Изабранице Марине Маљковић у петак су пружиле своју најбољу партију у Рио де Жанеиру и штета је што она није крунисана убедљивијим резултатом од 80:72.

Који секунд пре краја треће четвртине, на семафору је стајало 66:41!

"Није могло без драме, али то је то. Показали смо у појединим моментима игру која нас је красила на Европском првенству. То су моменти које треба да имамо у глави и да их што чешће понављамо", рекла је новинарима Соња Петровић.

Она је са 20 поена била најбољи стрелац Србије после Ане Дабовић са 23, али је њихов учинак у нападу ставила у други план.

"Волела бих да истакнем пре свега нашу клупу и неке играчице задатка, које су данас обавиле огроман посао. Сви ће погледати бројке, видети моје и Анине поене, али мислим да су кључне биле улоге Милице Дабовић и Саше Чађо. Сара Крњић је ушла на пет минута и урадила свој посао", истакла је Петровић.

"То је оно што нам треба. Оне дају енергију свима, оне и носу ову екипу. Кад си водећи играч, лако ти је, имаш сву слободу, а оне су те које из прикрајка одрађују огроман посао, тако да мислим да су оне изнеле највећи посао, иако то многи нису приметили".

Сјајно крило српског тима се насмејала на констатацију новинара да ће кошаркашице коначно моћи мирно да спавају.

"Добро, опет ће да нам се врти пар слика пред очима. Мало смо претерале на крају. Против Канаде нас је омео пресинг, данас смо хтеле да смиримо игру, па смо је претерано смириле и ушле у панику. Али, најважније је да смо пробиле лед и забележиле ту прву победу",завршила је Соња Петровић.

Кина и Србија на четвртом и петом месту Б групе имају скор 1-3, а Кинескиње се у последњем колу састају са "непобедивим" Американкама. Чак ни сензација највећих размера не би их одвела у четвртфинале ако Српкиње одраде свој задатак против Сенегала.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар