ОИ - Најава... Обрачун у поноћ: Србија - САД!

Изабраници Александра Ђорђевића тачно у поноћ састаће се са првим фаворитима за злато у Рију у четвртом мечу на Олимпијским играма. Да ли су "орлови" кадри да направе изненађење?

Кошарка 12.08.2016 | 19:45
ОИ - Најава... Обрачун у поноћ: Србија - САД!
Кошаркашки сладокусци остаће будни у ноћи која следи, јер ће тачно у поноћ на Олимпијским играма у Рију заказан дуел Србије и САД.

За селекцију Александра Ђорђевића тај дуел представљаће прави испит тренутних могућности, након што су у прва три кола на Олимпијским играма остварили учинак од једне победе (Венецуела) и два пораза (Аустралија и Француска).

За разлику од њих Американци су у Рио стигли као први фаворити за злато и то су, за сада, оправдали јер нису претрпели ниједан пораз (3-0).

Кошаркаши Србије истичу да ће дуел против Американаца одиграти без притиска, будући да у њему не могу ништа да изгубе, већ само да добију.

"Немамо шта да изгубимо на том мечу. За нас је то само одлична прилика да се надмећемо са најбољима на свету. То треба да искористимо и извучемо поуке. Биће добар меч за гледање, надам се да ћемо бити бољи него на претходна два дуела на олимпијском турниру и да ћемо пружити достојан отпор. Чуда се дешавају, а кошарка је пуна изненађења. Нећемо ући у меч без гарда, него да се такмичимо и видимо где смо са њима", пренео је "Ало" изјаву Немање Недовића.

Американци су редом у Бразилу победили Кину (119:62), Венецуелу (113:69), док су са Аустралијом много теже изашли на крај (98:88).

Репрезентативац Србије Никола Јокић, који наступа у НБА лиги и веома добро зна колика је снага америчког тима, истиче да ће "орлови" максимално потегнути.

"Никада нисам играо против њихове репрезентације, али ћемо пружити максимум на том мечу. Видећемо да ли ће то бити довољно. Не бих рекао да је ово моја утакмица живота, али ћемо ићи на победу, ко год да је на другој страни. Доста тога треба да се поклопи да бисмо им парирали. Ако нас послужи срећа, њима буде лош дан, нама добар...", напоменуо је млади кошаркаш Србије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар