OI - Najava... Obračun u ponoć: Srbija - SAD!

Izabranici Aleksandra Đorđevića tačno u ponoć sastaće se sa prvim favoritima za zlato u Riju u četvrtom meču na Olimpijskim igrama. Da li su "orlovi" kadri da naprave iznenađenje?

Košarka 12.08.2016 | 19:45
OI - Najava... Obračun u ponoć: Srbija - SAD!
Košarkaški sladokusci ostaće budni u noći koja sledi, jer će tačno u ponoć na Olimpijskim igrama u Riju zakazan duel Srbije i SAD.

Za selekciju Aleksandra Đorđevića taj duel predstavljaće pravi ispit trenutnih mogućnosti, nakon što su u prva tri kola na Olimpijskim igrama ostvarili učinak od jedne pobede (Venecuela) i dva poraza (Australija i Francuska).

Za razliku od njih Amerikanci su u Rio stigli kao prvi favoriti za zlato i to su, za sada, opravdali jer nisu pretrpeli nijedan poraz (3-0).

Košarkaši Srbije ističu da će duel protiv Amerikanaca odigrati bez pritiska, budući da u njemu ne mogu ništa da izgube, već samo da dobiju.

"Nemamo šta da izgubimo na tom meču. Za nas je to samo odlična prilika da se nadmećemo sa najboljima na svetu. To treba da iskoristimo i izvučemo pouke. Biće dobar meč za gledanje, nadam se da ćemo biti bolji nego na prethodna dva duela na olimpijskom turniru i da ćemo pružiti dostojan otpor. Čuda se dešavaju, a košarka je puna iznenađenja. Nećemo ući u meč bez garda, nego da se takmičimo i vidimo gde smo sa njima", preneo je "Alo" izjavu Nemanje Nedovića.

Amerikanci su redom u Brazilu pobedili Kinu (119:62), Venecuelu (113:69), dok su sa Australijom mnogo teže izašli na kraj (98:88).

Reprezentativac Srbije Nikola Jokić, koji nastupa u NBA ligi i veoma dobro zna kolika je snaga američkog tima, ističe da će "orlovi" maksimalno potegnuti.

"Nikada nisam igrao protiv njihove reprezentacije, ali ćemo pružiti maksimum na tom meču. Videćemo da li će to biti dovoljno. Ne bih rekao da je ovo moja utakmica života, ali ćemo ići na pobedu, ko god da je na drugoj strani. Dosta toga treba da se poklopi da bismo im parirali. Ako nas posluži sreća, njima bude loš dan, nama dobar...", napomenuo je mladi košarkaš Srbije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar