Глумачка легенда стигла у Сарајево

У Сарајеву почиње 22. филмски фестивал чији је почасни гост легендарни глумац Роберт де Ниро!

Босна и Херцеговина 12.08.2016 | 17:42
Глумачка легенда стигла у Сарајево
Сигао је данас у подне и одмах се запутио према граду, где је ручао у једном ресторану у близини Скендерије.

Друштво му је правио директор Сарајево филмског фестивала Мирсад Пуриватра, који је за портал Клиx открио који су први утисци славнг глумца.

По доласку у Сарајево Де Ниро је одлучио да пре одласка у хотел искористи сунчано и лепо време и да се одмах упозна са градом.

"Био је то пријатан разговор, Де Ниро се распитивао о Сарајеву, историји града, фестивалу, значају фестивала, и био је то наставак разговора који смо имали за време наше посете фестивалу Трајбека" рекао је за Клиx.ба директор Сарајево филм фестивала Мирсад Пуриватра.

Након ручка, за славног глумца је организован обилазак Јеврејског гробља и Златишта.

У Сарајеву ће у петак увече, паралелним пројекцима филма "Таксиста" у Народном позоришту и у Летњем биоскопу, бити отворен 22. Сарајево филм фестивал (СФФ).

Публика ће ће имати прилику да поздрави славног глумца Роберта де Нира, коме ће пред, како се очекује, 3.000 посетилаца, бити уручено прво Почасно Срце Сарајева за животно дело.

Де Ниро је стигао око поднева, а прошетаће црвеним тепихом испред Народног позоришта, пре него што у биоскопу "Телемацх" прими награду.

Један од највећих догађаја - Сарајево филм фестивал 22 годину заредом отвориће врата бројним постиоцима и регионалним и светским звездама из света филма.

У Сарајеву су у току последње припреме, ради се на улепшавању градског језгра, а уводе се нове аутобуске линије и привремени ноћни поласци.

Девет дана, седам локација са 20.000 места, 222 филма из више од 60 земаља света, те бројне звезде међу којима оскаровац Роберт Де Ниро довољни су разлози да наредних дана Сарајево буде у фокусу светске јавности.

Фестивал ће трајати до 20. августа.

Извор: клиx.ба/мондо.рс
Фото: Феђа Крвавац/клиx.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Де ниро зна Сда

12.08.2016 16:31

Љепи мој техеран

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таxиста

12.08.2016 16:36

Талк'н то ме ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

12.08.2016 19:38

Исто као фестивал у БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

исправка

14.08.2016 15:07

Засто се писе досао у Сарајево???Сарајево је било јединствено некад а сада је подјељено и зато Треба да писете СА(ФБиХ) и И.СА(РС).

ОДГОВОРИТЕ