Glumačka legenda stigla u Sarajevo

U Sarajevu počinje 22. filmski festival čiji je počasni gost legendarni glumac Robert de Niro!

Bosna i Hercegovina 12.08.2016 | 17:42
Glumačka legenda stigla u Sarajevo
Sigao je danas u podne i odmah se zaputio prema gradu, gde je ručao u jednom restoranu u blizini Skenderije.

Društvo mu je pravio direktor Sarajevo filmskog festivala Mirsad Purivatra, koji je za portal Klix otkrio koji su prvi utisci slavng glumca.

Po dolasku u Sarajevo De Niro je odlučio da pre odlaska u hotel iskoristi sunčano i lepo vreme i da se odmah upozna sa gradom.

"Bio je to prijatan razgovor, De Niro se raspitivao o Sarajevu, istoriji grada, festivalu, značaju festivala, i bio je to nastavak razgovora koji smo imali za vreme naše posete festivalu Trajbeka" rekao je za Klix.ba direktor Sarajevo film festivala Mirsad Purivatra.

Nakon ručka, za slavnog glumca je organizovan obilazak Jevrejskog groblja i Zlatišta.

U Sarajevu će u petak uveče, paralelnim projekcima filma "Taksista" u Narodnom pozorištu i u Letnjem bioskopu, biti otvoren 22. Sarajevo film festival (SFF).

Publika će će imati priliku da pozdravi slavnog glumca Roberta de Nira, kome će pred, kako se očekuje, 3.000 posetilaca, biti uručeno prvo Počasno Srce Sarajeva za životno delo.

De Niro je stigao oko podneva, a prošetaće crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta, pre nego što u bioskopu "Telemach" primi nagradu.

Jedan od najvećih događaja - Sarajevo film festival 22 godinu zaredom otvoriće vrata brojnim postiocima i regionalnim i svetskim zvezdama iz sveta filma.

U Sarajevu su u toku poslednje pripreme, radi se na ulepšavanju gradskog jezgra, a uvode se nove autobuske linije i privremeni noćni polasci.

Devet dana, sedam lokacija sa 20.000 mesta, 222 filma iz više od 60 zemalja sveta, te brojne zvezde među kojima oskarovac Robert De Niro dovoljni su razlozi da narednih dana Sarajevo bude u fokusu svetske javnosti.

Festival će trajati do 20. avgusta.

Izvor: klix.ba/mondo.rs
Foto: Feđa Krvavac/klix.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

De niro zna Sda

12.08.2016 16:31

Ljepi moj teheran

ODGOVORITE
Name

Taxista

12.08.2016 16:36

Talk'n to me ?!

ODGOVORITE
Name

miki

12.08.2016 19:38

Isto kao festival u BL

ODGOVORITE
Name

ispravka

14.08.2016 15:07

Zasto se pise dosao u Sarajevo???Sarajevo je bilo jedinstveno nekad a sada je podjeljeno i zato Treba da pisete SA(FBiH) i I.SA(RS).

ODGOVORITE