Вулин честитао рођендан Кастру

Министар у Влади Србије Александар Вулин је, у своје лично и у име Покрета социјалиста, честитао деведесети рођендан бившем кубанског председнику, премијеру и шефу Комунистичке партије Кубе, Фиделу Кастру.

Свијет 12.08.2016 | 15:45
Вулин честитао рођендан Кастру
"Кубанска револуција са вама на челу, уз упорно и непрекидно супротстављање империјалистичким снагама, исписала је странице историје и постала вјечна инспирација истинским љевичарима, како у Србији, тако и широм свијета", поручио је министар Александар Вулин у рођенданској честитки Фиделу Кастру.

"Сав мирољубиви свијет дубоко је захвалан на вашој неуморној историјској борби за заштиту права малог човјека и малих држава, као и за очување основних људских вриједности, једнакости и солидарности, борби која се ослања на праведне темеље и представља примјер свим револуционарним покретима на Планети", наведено је у честитки.

На крају, Вулин је поручио: "До коначне побједе!"

Фидел Алехандро Кастро Руз, кубански револуционар, бивши генерални секретар Комунистичке партије Кубе, предсједник и премијер Кубе, кога Кубанци зову једноставно Фидел, сутра пуни 90 година.

Са свих функција званично се повукао 2008, након што је тешко оболио, а власт је препустио свом брату Раулу.

Кубанска влада не припрема никакву велику прославу. Нема митинга, парада, нити посјета страних државника поводом Кастровог родјендана. Тим поводом, наиме, сутра ће на Куби бити уприличене мање музичке свечаности и изложбе фотографија у Кастрову част, пренио је АП.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кики

12.08.2016 13:58

Који лик, овакав један фали јос у Алан Форду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.08.2016 14:35

Која будала

ОДГОВОРИТЕ