Vulin čestitao rođendan Kastru

Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin je, u svoje lično i u ime Pokreta socijalista, čestitao devedeseti rođendan bivšem kubanskog predsedniku, premijeru i šefu Komunističke partije Kube, Fidelu Kastru.

Svijet 12.08.2016 | 15:45
Vulin čestitao rođendan Kastru
"Kubanska revolucija sa vama na čelu, uz uporno i neprekidno suprotstavljanje imperijalističkim snagama, ispisala je stranice istorije i postala vječna inspiracija istinskim ljevičarima, kako u Srbiji, tako i širom svijeta", poručio je ministar Aleksandar Vulin u rođendanskoj čestitki Fidelu Kastru.

"Sav miroljubivi svijet duboko je zahvalan na vašoj neumornoj istorijskoj borbi za zaštitu prava malog čovjeka i malih država, kao i za očuvanje osnovnih ljudskih vrijednosti, jednakosti i solidarnosti, borbi koja se oslanja na pravedne temelje i predstavlja primjer svim revolucionarnim pokretima na Planeti", navedeno je u čestitki.

Na kraju, Vulin je poručio: "Do konačne pobjede!"

Fidel Alehandro Kastro Ruz, kubanski revolucionar, bivši generalni sekretar Komunističke partije Kube, predsjednik i premijer Kube, koga Kubanci zovu jednostavno Fidel, sutra puni 90 godina.

Sa svih funkcija zvanično se povukao 2008, nakon što je teško obolio, a vlast je prepustio svom bratu Raulu.

Kubanska vlada ne priprema nikakvu veliku proslavu. Nema mitinga, parada, niti posjeta stranih državnika povodom Kastrovog rodjendana. Tim povodom, naime, sutra će na Kubi biti upriličene manje muzičke svečanosti i izložbe fotografija u Kastrovu čast, prenio je AP.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kiki

12.08.2016 13:58

Koji lik, ovakav jedan fali jos u Alan Fordu.

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.08.2016 14:35

Koja budala

ODGOVORITE