Незадовољни радом власти у Бањалуци

Мандат актуелне власти је на измаку, а општи утисак је да су заказали када су у питању кључни пројекти, али и обично кошење траве.

Република Српска 12.08.2016 | 12:35
Незадовољни радом власти у Бањалуци
Нове изборе и предизборна обећања Бањалука дочекује са проблемом грејања, због чега грађани „Топлани“ отказују поверење.

На неколико километара од центра града Бањалучани немају воду, а жедна су и села која су веома често у мраку због дотрајалих водова.

Канализација није решена ни у ужем језгру, па Врбасом теку фекалије. Улице су поправљане неколико пута, десетак их је асфалтирано последњих месеци, али је заустављена градња два битна моста у Чесми и Пријечанима.

Лошој слици стања у граду допринеле су и поплаве које су пре две године погодиле град и уназадиле га.

Актуелна власт је у последње четири године располагала са око 567,5 милиона КМ, а председници месних заједница углавном су сагласни да се са толико буџетског новца могло урадити више.

Један од њих је председник Савета МЗ Чесма Миладин Маличевић, који је члан СНСД, али каже да би лагао ако би рекао да су задовољни, и он, и мештани.

"Не могу се помирити с тим да говоримо о видео надзору по улицама и да нам саграде парк за псе, а ми немамо улицу, тротоар канализацију и воду", каже Маличевић.

Ову партијску књижицу има и Обренко Славнић из Лазарева, али каже да, за четири године није успео да оствари ни солидну комуникацију са Градском управом.

У села је улагано само ако се за то изборио неки од одборника, док су председници МЗ у центру града углавном задовољни сарадњом са влашћу у протекле четири године. Кажу, колико пара, толико музике, а надлежни су центар града сређивали и без њихових притисака.

"Власт је, ипак, пала на испиту када су у питању биле баналне ствари као што је редовно кошење траве или чишћење снега", каже председник МЗ Борик један Раде Тривић.

Извор: ЕуроБлиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Борик

12.08.2016 10:47

Гаврановић је најнеспособнији, најглупљи и најфрустрирнији градоначелник Бањалуке. На јесен Гаврановић отвара приватну канцеларију за писање кривичних пријава против својих сарадника и бивших шефова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац бања лука

12.08.2016 13:26

Криминалац удбас, најгори сој. Али имају све људи спремно против њега, само се цека моменат. Најблизи су га оцинкали.

Name

Објективно

12.08.2016 11:52

Да је глуп сигурно није али да је страначки послушник јесте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гг

12.08.2016 12:08

Битно је да су запослили у опстини и курту и марту.док све исплате ,толике плате за измисљена радна мјеста.и оброке у де луx ресторанима.одјелима,итд.нема за обицан народ ни воде и канализације.има врело и пољски Wц.добро нам иде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦХТУНГ ДИЦХТУНГ

12.08.2016 17:53

Од индустријски одрживог до административно презадуженог града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон'т форгет

12.08.2016 20:07

Зградољубеееее...куд си се изгубио?

ОДГОВОРИТЕ