Nezadovoljni radom vlasti u Banjaluci

Mandat aktuelne vlasti je na izmaku, a opšti utisak je da su zakazali kada su u pitanju ključni projekti, ali i obično košenje trave.

Republika Srpska 12.08.2016 | 12:35
Nezadovoljni radom vlasti u Banjaluci
Nove izbore i predizborna obećanja Banjaluka dočekuje sa problemom grejanja, zbog čega građani „Toplani“ otkazuju poverenje.

Na nekoliko kilometara od centra grada Banjalučani nemaju vodu, a žedna su i sela koja su veoma često u mraku zbog dotrajalih vodova.

Kanalizacija nije rešena ni u užem jezgru, pa Vrbasom teku fekalije. Ulice su popravljane nekoliko puta, desetak ih je asfaltirano poslednjih meseci, ali je zaustavljena gradnja dva bitna mosta u Česmi i Priječanima.

Lošoj slici stanja u gradu doprinele su i poplave koje su pre dve godine pogodile grad i unazadile ga.

Aktuelna vlast je u poslednje četiri godine raspolagala sa oko 567,5 miliona KM, a predsednici mesnih zajednica uglavnom su saglasni da se sa toliko budžetskog novca moglo uraditi više.

Jedan od njih je predsednik Saveta MZ Česma Miladin Maličević, koji je član SNSD, ali kaže da bi lagao ako bi rekao da su zadovoljni, i on, i meštani.

"Ne mogu se pomiriti s tim da govorimo o video nadzoru po ulicama i da nam sagrade park za pse, a mi nemamo ulicu, trotoar kanalizaciju i vodu", kaže Maličević.

Ovu partijsku knjižicu ima i Obrenko Slavnić iz Lazareva, ali kaže da, za četiri godine nije uspeo da ostvari ni solidnu komunikaciju sa Gradskom upravom.

U sela je ulagano samo ako se za to izborio neki od odbornika, dok su predsednici MZ u centru grada uglavnom zadovoljni saradnjom sa vlašću u protekle četiri godine. Kažu, koliko para, toliko muzike, a nadležni su centar grada sređivali i bez njihovih pritisaka.

"Vlast je, ipak, pala na ispitu kada su u pitanju bile banalne stvari kao što je redovno košenje trave ili čišćenje snega", kaže predsednik MZ Borik jedan Rade Trivić.

Izvor: EuroBlic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Borik

12.08.2016 10:47

Gavranović je najnesposobniji, najgluplji i najfrustrirniji gradonačelnik Banjaluke. Na jesen Gavranović otvara privatnu kancelariju za pisanje krivičnih prijava protiv svojih saradnika i bivših šefova.

ODGOVORITE
Name

Borac banja luka

12.08.2016 13:26

Kriminalac udbas, najgori soj. Ali imaju sve ljudi spremno protiv njega, samo se ceka momenat. Najblizi su ga ocinkali.

Name

Objektivno

12.08.2016 11:52

Da je glup sigurno nije ali da je stranački poslušnik jeste

ODGOVORITE
Name

Gg

12.08.2016 12:08

Bitno je da su zaposlili u opstini i kurtu i martu.dok sve isplate ,tolike plate za izmisljena radna mjesta.i obroke u de lux restoranima.odjelima,itd.nema za obican narod ni vode i kanalizacije.ima vrelo i poljski Wc.dobro nam ide .

ODGOVORITE
Name

ACHTUNG DICHTUNG

12.08.2016 17:53

Od industrijski održivog do administrativno prezaduženog grada.

ODGOVORITE
Name

Don't forget

12.08.2016 20:07

Zgradoljubeeeee...kud si se izgubio?

ODGOVORITE