НБА: "Кинг" не мрда из Охаја - постаје најплаћенији играч лиге!

Дуго се чекало да Леброн Џејмс потпише нови уговор са Кавсима, а он ће у наредним данима ставити параф на трогодишњи вредан 100 милиона долара.

Кошарка 23.08.2016 | 13:45
НБА: "Кинг" не мрда из Охаја - постаје најплаћенији играч лиге!
Дуго се чекало да Леброн Џејмс потпише уговор, али је он у четвртак отклонио све дилеме.

"Кинг" ће и у наредне три сезоне носити дрес Кливленд Кавалирса са којима је прошле сезоне освојио шампионски прстен, а за тај период ће зарадити 100 милиона долара, па је самим тим постао и најплаћенији кошаркаш у НБА.

Након одласка Кобија Брајанта у пензију најплаћенији играч НБА лиге постао је Мајк Конли који је потписао петогодишњи уговор са Мемфисом који годишње вреди 26.5 милиона долара, али ће то надмашити Леброн који ће ове године зарадити 31 милион, а потом ће та сума у наредне две године само расти.

Већ у наредној ће од Кливленда на име уговора добити 33 милиона долара што ће, уколико га неко у међувремену не претекне, бити највећа плата у историји НБА лиге, а потом и 35 милиона у последњој години уговора.

На Лебронов потпис се оволико дуго чекало из разлога што је "вагао" између тога да ли ће поново потписати једногодишњи уговор након ког је слободан агент, или ће се на више година обавезати Кливленду, али је освајање титуле у драматичном преокрету против Голден Стејта - било пресудно.

Он је практично сам "вукао" Кливленд ка првој титули у историји, а његовој трећо, када је доминирао у готово свим "колонам" и био човек који је иницирао преокрет након 3:1 у серији за "Вориорсе".

Леброн ће крајем децембра напунити 32 године, али је још много добрих сезона пред њим.

Десет највећих годишњих плата у НБА лиги:

1) Леброн Џејмс, Кливленд, 31 милион долара
2) Мајк Конли, Мемфис, 26.5
3) Ал Хорфорд, Бостон, 26.4
4) Дирк Новицки, Далас, 25
5) Кармело Ентони, Њујорк, 24.56
6) Дамијан Лилард, Портланд, 24.32
7) Крис Бош, Мајами, 23.7
8) Двејн Вејд, Чикаго, 23.2
9) Двајт Хауард, Атланта, 23.1
10) Крис Пол, ЛА Клиперс, 22.87.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар