NBA: "King" ne mrda iz Ohaja - postaje najplaćeniji igrač lige!

Dugo se čekalo da Lebron Džejms potpiše novi ugovor sa Kavsima, a on će u narednim danima staviti paraf na trogodišnji vredan 100 miliona dolara.

Košarka 23.08.2016 | 13:45
NBA: "King" ne mrda iz Ohaja - postaje najplaćeniji igrač lige!
Dugo se čekalo da Lebron Džejms potpiše ugovor, ali je on u četvrtak otklonio sve dileme.

"King" će i u naredne tri sezone nositi dres Klivlend Kavalirsa sa kojima je prošle sezone osvojio šampionski prsten, a za taj period će zaraditi 100 miliona dolara, pa je samim tim postao i najplaćeniji košarkaš u NBA.

Nakon odlaska Kobija Brajanta u penziju najplaćeniji igrač NBA lige postao je Majk Konli koji je potpisao petogodišnji ugovor sa Memfisom koji godišnje vredi 26.5 miliona dolara, ali će to nadmašiti Lebron koji će ove godine zaraditi 31 milion, a potom će ta suma u naredne dve godine samo rasti.

Već u narednoj će od Klivlenda na ime ugovora dobiti 33 miliona dolara što će, ukoliko ga neko u međuvremenu ne pretekne, biti najveća plata u istoriji NBA lige, a potom i 35 miliona u poslednjoj godini ugovora.

Na Lebronov potpis se ovoliko dugo čekalo iz razloga što je "vagao" između toga da li će ponovo potpisati jednogodišnji ugovor nakon kog je slobodan agent, ili će se na više godina obavezati Klivlendu, ali je osvajanje titule u dramatičnom preokretu protiv Golden Stejta - bilo presudno.

On je praktično sam "vukao" Klivlend ka prvoj tituli u istoriji, a njegovoj trećo, kada je dominirao u gotovo svim "kolonam" i bio čovek koji je inicirao preokret nakon 3:1 u seriji za "Voriorse".

Lebron će krajem decembra napuniti 32 godine, ali je još mnogo dobrih sezona pred njim.

Deset najvećih godišnjih plata u NBA ligi:

1) Lebron Džejms, Klivlend, 31 milion dolara
2) Majk Konli, Memfis, 26.5
3) Al Horford, Boston, 26.4
4) Dirk Novicki, Dalas, 25
5) Karmelo Entoni, Njujork, 24.56
6) Damijan Lilard, Portland, 24.32
7) Kris Boš, Majami, 23.7
8) Dvejn Vejd, Čikago, 23.2
9) Dvajt Hauard, Atlanta, 23.1
10) Kris Pol, LA Klipers, 22.87.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar