ОИ: Фелпс наставио доминацију - 22. злато!

Амерички пливач Мајкл Фелпс наставио је доминацију на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, пошто је освојио златну медаљу и у дисциплини 200 метара мешовито.

Остали спортови 12.08.2016 | 13:15
ОИ: Фелпс наставио доминацију - 22. злато!
Фелпсу је то четврта златна медаља у Рију, а 22. на олимпијским играма.

Он је трку на 200 метара мешовито завршио за минут и 54,66 секунди, испред Косуке Хагиноа из Јапана и Кинеза Шун Ванга.

Подбацио је светски рекордер у тој дисциплини, Рајан Лохти из САД, који је био тек пети. Испред њега је био Јапанац Хиромаса Фуџимори, а иза Филип Хајнц из Немачке, Тијаго Переира из Бразила и последњепласирани Ден Валас из Велике Британије.

Пливачка доминација Американаца потврђена је и на 200 метара ледјно, пошто је неки пливач из САД тријумфовао и на шестим олимпијским играма узастопно у тој дисциплини.

Златну медаљу у Рију на 200 метара леђно освојио је Рајан Марфи, који је био најбржи резултатом минут и 53,62 секунде. Други је био Мичел Ларкин из Аустралије, а трећи Рис Јевгениј Рилов.

Највеће изненадјење виђено је у трци на 100 метара слободно за жене, где су подбациле фавориткиње, сестре Бронте и Кејт Кембел из Аустралије.

Златну медаљу поделиле су Канађанка Пени Олексијак и Американка Симоне Мануел, које су трку завршиле за 52,70 секунди, чиме су обориле олимпијски рекорд.

Бронзану медаљу освојила је Швеђанка Сара Сјестрем. Бронте Кембел била је четврта, пета Раноми Кромовидјојо из Холандије, а Кејт Кембел тек шеста, иако је водила до пред сам крај трке.

Јапанка Рие Кането освојила је златну медаљу на 200 метара прсно, пошто је иза себе оставила Рускињу Јулију Јефимову, која је освојила сребрну, као и Ши Дјинглин из Кине која је освојила бронзану.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар