OI: Felps nastavio dominaciju - 22. zlato!

Američki plivač Majkl Felps nastavio je dominaciju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je osvojio zlatnu medalju i u disciplini 200 metara mešovito.

Ostali sportovi 12.08.2016 | 13:15
OI: Felps nastavio dominaciju - 22. zlato!
Felpsu je to četvrta zlatna medalja u Riju, a 22. na olimpijskim igrama.

On je trku na 200 metara mešovito završio za minut i 54,66 sekundi, ispred Kosuke Haginoa iz Japana i Kineza Šun Vanga.

Podbacio je svetski rekorder u toj disciplini, Rajan Lohti iz SAD, koji je bio tek peti. Ispred njega je bio Japanac Hiromasa Fudžimori, a iza Filip Hajnc iz Nemačke, Tijago Pereira iz Brazila i poslednjeplasirani Den Valas iz Velike Britanije.

Plivačka dominacija Amerikanaca potvrđena je i na 200 metara ledjno, pošto je neki plivač iz SAD trijumfovao i na šestim olimpijskim igrama uzastopno u toj disciplini.

Zlatnu medalju u Riju na 200 metara leđno osvojio je Rajan Marfi, koji je bio najbrži rezultatom minut i 53,62 sekunde. Drugi je bio Mičel Larkin iz Australije, a treći Ris Jevgenij Rilov.

Najveće iznenadjenje viđeno je u trci na 100 metara slobodno za žene, gde su podbacile favoritkinje, sestre Bronte i Kejt Kembel iz Australije.

Zlatnu medalju podelile su Kanađanka Peni Oleksijak i Amerikanka Simone Manuel, koje su trku završile za 52,70 sekundi, čime su oborile olimpijski rekord.

Bronzanu medalju osvojila je Šveđanka Sara Sjestrem. Bronte Kembel bila je četvrta, peta Ranomi Kromovidjojo iz Holandije, a Kejt Kembel tek šesta, iako je vodila do pred sam kraj trke.

Japanka Rie Kaneto osvojila je zlatnu medalju na 200 metara prsno, pošto je iza sebe ostavila Ruskinju Juliju Jefimovu, koja je osvojila srebrnu, kao i Ši Djinglin iz Kine koja je osvojila bronzanu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar