ОИ: Надал је већ освојио медаљу!

Рафаел Надал и Марк Лопес пласирали су се у финале Олимпијских игара у конкуренцији парова и тако већ осигурали медаљу за Шпанију.

Тенис 12.08.2016 | 11:00
ОИ: Надал је већ освојио медаљу!
Није много недостајало па да сјајног "Рафу" и не видимо на Играма у Рију, али ће се он окитити најмање једном медаљом.

Није много недостајало да Рафаел Надал одустане од Олимписких игара због повреде, али ће он захваљујући одличним партијама у Рију освојити најмање једну медаљу.

Шпански тенисери Рафаел Надал и Марк Лопес пласирали су се у финале Олимпијских игара у Рио де Жанеиру у конкуренцији дублова пошт су у полуфиналу победили канадске тенисере Данијела Нестора и Васека Поспишила у два сета 7:6, 7:6.

Њих двојица ће се за злато борити са румунским дублом Флоријан Мергеа/Орија Текау. Румунски дубл је у другом полуфиналу победио Американце Стива Џонсона и Џека Сока.

Тако ће медаљом у конкуренцији мушких дублова допунити своју колекцију са Олимпијских игара која за сада броји једну златну медаљу.

Претходно је у Пекингу 2008. године дошао до злата у мушком синглу, преко Фернанда Гонзалеса, а могао је да се окуша и у мешовитом дублу са Гарбиње Мугурузом, али је након пласмана у ово финале одустао од тог такмичења, које још није почело.

Занимљиво, меч у дублу је одиграо само неколико сати пошто се пласирао у четвртфинале сингла.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар