OI: Nadal je već osvojio medalju!

Rafael Nadal i Mark Lopes plasirali su se u finale Olimpijskih igara u konkurenciji parova i tako već osigurali medalju za Španiju.

Tenis 12.08.2016 | 11:00
OI: Nadal je već osvojio medalju!
Nije mnogo nedostajalo pa da sjajnog "Rafu" i ne vidimo na Igrama u Riju, ali će se on okititi najmanje jednom medaljom.

Nije mnogo nedostajalo da Rafael Nadal odustane od Olimpiskih igara zbog povrede, ali će on zahvaljujući odličnim partijama u Riju osvojiti najmanje jednu medalju.

Španski teniseri Rafael Nadal i Mark Lopes plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru u konkurenciji dublova pošt su u polufinalu pobedili kanadske tenisere Danijela Nestora i Vaseka Pospišila u dva seta 7:6, 7:6.

Njih dvojica će se za zlato boriti sa rumunskim dublom Florijan Mergea/Orija Tekau. Rumunski dubl je u drugom polufinalu pobedio Amerikance Stiva Džonsona i Džeka Soka.

Tako će medaljom u konkurenciji muških dublova dopuniti svoju kolekciju sa Olimpijskih igara koja za sada broji jednu zlatnu medalju.

Prethodno je u Pekingu 2008. godine došao do zlata u muškom singlu, preko Fernanda Gonzalesa, a mogao je da se okuša i u mešovitom dublu sa Garbinje Muguruzom, ali je nakon plasmana u ovo finale odustao od tog takmičenja, koje još nije počelo.

Zanimljivo, meč u dublu je odigrao samo nekoliko sati pošto se plasirao u četvrtfinale singla.

Izvor: mondo.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar