Русија неће у војни савез са Анкаром

Нормализација односа Русије са Турском може да буде обострано корисна, пре свега у бизнису, али у Кремљу и не помишљају на стварање новог војног савеза са Турцима. Максимум је проналажење формуле за сарадњу у борби против исламиста у Сирији.

Свијет 12.08.2016 | 08:28
Русија неће у војни савез са Анкаром
За Русију је важно да Турска не буде домаћин терористима који би роварили у Русији. У Турској живи много Татара који су се давно преселили са Крима и сада би могли да помажу оном делу ратоборних земљака који су били против припајања Крима матици. Осим њих, до сада су гостопримство уживали и пребегли терористи са Кавказа.

То што је у Санкт Петербургу Турска делегација говорила да је спремна да сарађује у војној индустрији, није сигнал за стварање новог војног савеза. Руси нису у војном савезу ни са Кином и Индијом који су највећи купци њиховог оружја.

У Кремљу би били задовољни да им Турска не прави проблем за пролазак кроз Босфор, да се не сукобљавају у Сирији и да Анкара не подржава сепаратисте на југу Русије.

ТУРСКА: НЕ ИЗЛАЗИМО ИЗ АЛИЈАНСЕ

Турски амбасадор у Москви Умит Јардим изјавио је да Турска не намерава да изађе из НАТО нити да прекине дијалог с ЕУ, док ради на унапређењу односа с Русијом.

Турски амбасадор у Русији рекао је да развијање руско-турских односа не представља претњу по Запад. Он је додао да Анкара настоји да развије сарадњу са свим странама, али да ником неће допустити да јој диктира спољну политику.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

танкосава

12.08.2016 07:35

Бога ми танка вам прица.Цуј ви бих били задовољни да вам Турци не праве проблеме.Среца па ово није овако како је написано.Турцима не смије бити ни у сну да и помисле висе да вам и длака са главе фали,јер морају да знају да сљеди по тамбури.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

12.08.2016 07:53

Хахаха

Name

Цица

12.08.2016 09:27

Турска посла.

Name

асмир_дзафиц

12.08.2016 19:40

Турска нам је огледало тоје дрзава

ОДГОВОРИТЕ