Таблете за потенцију већина купује кришом

Најпопуларнији лек за потенцију може да се купи у апотеци без рецепта за око 800 динара. Ипак, многи га, да се не би срамотили, купују од шверцера, и то по дупло већој цени!

Србија 11.08.2016 | 22:44
Таблете за потенцију већина купује кришом
У Србији цвета црно тржиште такозваних лекова за секс. Како наводе стручњаци, главни разлог шверцовања "вијагре" јесте тај што се мушкарци у нашој земљи масовно стиде да у апотеци купе "вијагру" или неки други препарат ове врсте.

"Вијагра" се у апотекама, без рецепта, продаје по цени од 800 до 900 динара, а на црном тржишту кошта од 1.200 до чак 1.600 динара. И поред тога, много више овог лека прода се нелегалним путем!

Опасни по живот

Уролог и сексолог Александар Милошевић упозорава да лекови који се продају на црном тржишту нису ни легални ни испитани и да чак могу довести и до смрти пацијената!

Неопходно је да се лекови за потенцију купују у апотекама, и то само по препоруци лекара. Чак и да купите исправан лек на црном тржишту, пре употребе морате проверити да ли имате проблема са срцем и да ли уопште смете да га пијете. Сексуална способност ништа не вреди уколико немате физичку способност.

Људи морају да знају да је у Европи и Србији било много случајева смрти током сексуалног односа управо због неправилног коришћења лекова за потенцију... - објашњава Милошевић. Према његовим речима, истина је да је развоју нелегалне продаје допринело то што је мушкарцима непријатно да такве лекове купе у апотеци.

"Младиће је срамота да купе презерватив, а камоли старијег човека да уђе у апотеку и тражи "вијагру". Сви мушкарци су сујетни и доста осетљиви кад се помене њихова сексуалност", наводи Милошевић.

Да је црно тржиште лекова за потенцију изузетно опасно, потврдили су нам и у Агенцији за лекове и медицинска средства. Они тврде да шверцовани препарати нису тестирани, али и да се из иностранства често доносе фалсификовани препарати.

"Агенција за лекове и медицинска средства не одговара за квалитет, ефикасност и безбедност производа који се налазе на црном тржишту и продају се као лекови. Они нису прошли процедуру регистрације, односно издавања дозволе за лек. Трудимо се да заједничким акцијама са инспекцијом Министарства здравља, Министарством унутрашњих послова, царином и тужилаштвом сузбијемо ову појаву" рекли су нам у Агенцији за лекове и медицинска средства.


Александар Милошевић

Нема шта нема
Разноразни препарати за потенцију и бољи сексуални живот углавом се продају путем огласа. Њихова предност је што се могу набавити у било које доба дана и ноћи, и то у потпуној дискрецији, објашњава за Информер један од шверцера "вијагре" и других сличних лекова.

"Имам све, од шумећих таблета и гелова за потенцију који коштају 1.000 динара, до оних скупљих који повећавају волумен и продужавају однос и коштају 1.200 динара. Лекови су из иностранства и гарантујем ерекцију четири до шест сати и одлагање ејакулације на сат до два..." спремно декламује наш саговорник и додаје да није никакав проблем да лек достави на кућну адресу кад год затреба.

"Долазим у било које доба дана и ноћи, где год желите. Достава се додатно плаћа 500 динара или више ако сте у неком удаљенијем насељу. Моји клијенти ме углавном и зову ноћу јер тада 'приведу' неку девојку. Онда им ја кришом донесем да она то не примети. Код мене је дискреција загарантована, такав ми је посао" каже продавац.

Нуде лажну "камагру" за жене

На илегалном тржишту последњих месеци појавила се и шумећа таблета "камагра", која се лажно декларише као афродизијак намењен женама. Паковање од пет кесица кошта око 1.000 динара, а продавци објашњавају да се убацује у пиће и да девојка после тога "полуди од жеље".

Међутим, такав лек нигде у свету није регистрован нити постоји. Постоји препарат "камагра", који се производи у Индији, али је искључиво намењен мушкарцима.

Из Агенције за лекове апелују да се лажна "камагра за жене" ни случајно не користи!

Извор: Информер

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кобац

12.08.2016 07:21

И овако не могу да га смирим ни 8 сати не могу одрадити колико ме узнимерава још да то узмем гдје би ми био крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не верујем

12.08.2016 08:28

Па кад је тако надји неког да ти га спусти.Ево Мујо ко запета пуска.

Name

Јозо

28.08.2016 18:32

Јесте ли чули за капсуле Потенга? Чуо сам да заиста дјелују