Афера "Транскрипти" проблем у борби против корупције

Очито је да се питање афере “Транскрипти” и проблем кочења истрага показује као кључан проблем у борби против корупције у БиХ,  казао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић за БН телевизију и додао да се та прича не смије завршити само на томе и да мора добити одговор.

Босна и Херцеговина 11.08.2016 | 22:20
Афера "Транскрипти" проблем у борби против корупције
“Сада се показује да постоји политичка воља за борбу против корупције, али да је нема у оним институцијама у којима би требала бити, у правосудним институцијама. Зато је на кључним носиоцима правосудних институција , на Високом судском и тужилачком савјету, на предсједници Суда, на главном тужиоцу  и на министру правде да дају дефинитивне одговоре”, казао је Иванић

Иванић сматра да је недопустиво да прича о ауторитету главног тужиоца буде тако отворена и да би таква ситуација могла довести до потпуног губитка повјерења у правосуђе.  Закључује да ако се покаже као истинит, бар један дио изнесених оптужби смјена тужиоца Салиховића је најмања што очекује као реакција правосудних институција.

"Са друге стране, ако се покаже да објављене информације нису тачне јасно је да би посљедице биле огромне по другу страну", каже Иванић и додаје да је увјерен да су информације истините јер су се докази о тим радњама већ почели појављивати у јавности.



Подсјетимо, главни тужилац БиХ Горан Салиховић налази се под истрагом дисциплинског тужиоца након што су то одлучили челници правосудног и безбједносног сектора у БиХ на састанку одржаном у Високом судском и тужилачком савјету.

Повод за покретање истраге су транскрипти пресретнутих телефонских разговора између предсједника Републике Српске Милорада Додика и новинара Мате Ђаковића, а у којима се, наводно, потврђује да ће истрага против Додика у случајевима "Павловић банка", "Бобар банка", и афери "злато" бити обустављена.



БН телевизија

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Срба

11.08.2016 20:44

Ста чекају, нека га суспендује. Онај несретни Барасин бивши тужилац је одмах склоњен и ако ништа није био крив према овоме....

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

11.08.2016 21:29

Срба.!!Сви они воле лову и уцјењиват сви баш сви. Барашин или Салашин или било који други у правосуђу они су недодирљиви. То трба све АЛКАТРАЗ.Судије Тужиоци Тешко оном који тражи правду на Суду,све стјерат у Пи... М..... Сви корумпирани Лопови.

Name

Душко Дугоушко

11.08.2016 21:46

Одавно нема никаквог повјерења у правосуђе. Гомила преплаћених правника који штите интересе политичара и тајкуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

11.08.2016 23:40

ДУШКО НЕМОЈТЕ ВРИЈЕЂАТИ ПОШТЕНЕ ПРАВНИКЕ КОЈИ НЕ РАДЕ ЗА ОВЕ ТАЈКУНЕ !!!

Name

Ре: ДЕ ГОТХИА

12.08.2016 06:35

Зар таквих има?

Name

Горки плодови

11.08.2016 22:23

Тешко народу свих вјера и конфесија са оваквим политичарима и државним апаратом. Овде требају корјените промјене. Почети примати људе са бироа који више година не могу да се запосле јер немају везу,то су једини чисти кадрови, а ово све што ради се запослило преко везе и представља нову тзв,буџетску касту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

12.08.2016 05:11

Бојим се да би се брзо привикли на садасњи резим нама то као да је уродјено.

Name

РАЈНА

12.08.2016 04:29

Само погледајте Основни суд у Бања Луци , Окружни суд у Бања Луци. а поготово судије ( жене) Врховног суда РС , брука и срамота . Ко да су водоинсталатери , измишљају топлу воду , сваки судија суди " по слободном судијском увјерењу" који зависи од мотивисаности странака у поступку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

12.08.2016 04:38

Какав незапамћен лоповлук и корупција и то у самом врху. Али шта се ту још не зна - тешко нама какви смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

12.08.2016 05:09

Све би било добро да и дисциплински није мафијоз као и остали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

12.08.2016 05:47

Додикови 'медији' ни ријечи о овоме!!! Док не смисле 'истину' и о овом криминалу на врху. А посљедња линија одбране је: 'ПА КОМЕ ВИ ВЕРУЈЕТЕ, СВОЈИМ ОЧИМА ИЛИ РТРСу'

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фаце

12.08.2016 06:22

Ја од овог Салиховића не би купио килу кромпира на пијаци кад би му само лице видио. На неким људима лице тачно осликава карактер, а на овом се види да је спреман украсти све што није за небо заковано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

12.08.2016 06:54

Као и увијек Иваниц глуми најпаметнијег филозофа у овој канализацији од дрзаве!! То сто својим дјеловањем Бакинацком Малом Мису продузава боравак на слободи не спомиње! Сутра це код Миса поново на договор да покуса наци нацин како да јос цетри године остане негдје гдје је битан, у овој невидјеној канализацији. И тако док год је зив.. И поново ове супље прице, и онда поново супље, и поново, и поново, и поново....

ОДГОВОРИТЕ