Арсеналу пријети потпуни распад тима!

Највеће звезде одбиле нови уговор - да ли је продаја једино решење? Уколико Тобџије ипак одлуче да не рагују, реалан термин за продају би могао да буде јануар следеће године, јер би наредног лета већ било прекасно.

Фудбал 14.08.2016 | 12:00
Арсеналу пријети потпуни распад тима!
Арсен Венгер ових дана не може у потуности да се посвети потрази нових појачања за клуб, јер му велику главобољу задају две највеће звезде тима Месут Озил и Алексис Санчез. Њих двојица су према писању лондонског Тајмса одбили да продуже уговоре који им истичу на лето 2018. године, па се клуб у овом тренутку налази у готово безизлазној ситуацији.

Санчез је на Емирејтс тигао на лето 2014. године из Барселоне за 42.500.000 евра и може се рећи да је последњих неколико сезона био главни нападачки адут Арсена Венгера. Слична је ситуација и са Месутом Озилом, који је у клуб стигао годину дана раније, а петогодишњи уговор му истиче за тачно два лета. Немачки репрезентативац је био један од најзаслужнијих што су Тобџије успеле да се одрже у самом врху Преимијер лиге у последњих неколико сезона.

Венгеру су многи навијачи Арсенала замерали због слабе активности на трансфер тржишту, али се сада налази у изузетно великим проблемима, јер ће морати експресно да реагује и двојицу играча, уколико се ништа радикално не промени, стави на продају.

Енглески медији пишу да преговори са двојицом играча око новог уговора трају још од прошлог септембра, а у априлу ове године Венгер је говорио како му нема потребе за паником јер се и даље разговара.

"Нисмо у журби, разгорарамо, играчима је изузетно стало да остану овде", рекао је тадаВенгер, али изгледа да се ситуација променила.

Арсенал би овог лета могао финансијски изузетно да прође њиховом продајом, али би тај новац морао да уложи на довођење правих замена, а њих није баш лако пронаћи, без обзира колика вам је финансијска моћ.

Уколико Тобџије ипак одлуче да не рагују, реалан термин за продају би могао да буде јануар следеће године, јер би наредног лета већ било прекасно.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар