Arsenalu prijeti potpuni raspad tima!

Najveće zvezde odbile novi ugovor - da li je prodaja jedino rešenje? Ukoliko Tobdžije ipak odluče da ne raguju, realan termin za prodaju bi mogao da bude januar sledeće godine, jer bi narednog leta već bilo prekasno.

Fudbal 14.08.2016 | 12:00
Arsenalu prijeti potpuni raspad tima!
Arsen Venger ovih dana ne može u potunosti da se posveti potrazi novih pojačanja za klub, jer mu veliku glavobolju zadaju dve najveće zvezde tima Mesut Ozil i Aleksis Sančez. Njih dvojica su prema pisanju londonskog Tajmsa odbili da produže ugovore koji im ističu na leto 2018. godine, pa se klub u ovom trenutku nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji.

Sančez je na Emirejts tigao na leto 2014. godine iz Barselone za 42.500.000 evra i može se reći da je poslednjih nekoliko sezona bio glavni napadački adut Arsena Vengera. Slična je situacija i sa Mesutom Ozilom, koji je u klub stigao godinu dana ranije, a petogodišnji ugovor mu ističe za tačno dva leta. Nemački reprezentativac je bio jedan od najzaslužnijih što su Tobdžije uspele da se održe u samom vrhu Preimijer lige u poslednjih nekoliko sezona.

Vengeru su mnogi navijači Arsenala zamerali zbog slabe aktivnosti na transfer tržištu, ali se sada nalazi u izuzetno velikim problemima, jer će morati ekspresno da reaguje i dvojicu igrača, ukoliko se ništa radikalno ne promeni, stavi na prodaju.

Engleski mediji pišu da pregovori sa dvojicom igrača oko novog ugovora traju još od prošlog septembra, a u aprilu ove godine Venger je govorio kako mu nema potrebe za panikom jer se i dalje razgovara.

"Nismo u žurbi, razgoraramo, igračima je izuzetno stalo da ostanu ovde", rekao je tadaVenger, ali izgleda da se situacija promenila.

Arsenal bi ovog leta mogao finansijski izuzetno da prođe njihovom prodajom, ali bi taj novac morao da uloži na dovođenje pravih zamena, a njih nije baš lako pronaći, bez obzira kolika vam je finansijska moć.

Ukoliko Tobdžije ipak odluče da ne raguju, realan termin za prodaju bi mogao da bude januar sledeće godine, jer bi narednog leta već bilo prekasno.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar