ОИ: Хрвати одољели Бразилцима, Богдановић 33 поена!

Бразил се борио, публика је "грмела", али су Бојан Богдановић и Дарио Шарић повукли свој тим ка другој, великој и изузетно важној победи - над домаћином.

Кошарка 11.08.2016 | 21:30
ОИ: Хрвати одољели Бразилцима, Богдановић 33 поена!
Хрватска је направила огроман корак ка пласману у четвртфинале Олимпијских игара.

Изабраници Александра "Аце" Петровића савладали су домаћина у "паклу" Кариока арене и значајно олакшали себи посао у наставку групне фазе.

БРАЗИЛ - ХРВАТСКА 76:80 (17:19, 14:22, 19:18, 26:21)

Обе екипе дочекале су овај меч са идентичним скором (победа и пораз), као и са жељом да се на крају такмичења по групама домогну "непарне" карте за елиминације. Логично, јер би само прво или треће место значило и избегавање Американаца до финала, под условом да не буде сензације, каква је у среду наговештена.

Тај, веома важан корак вечерас су ипак направили Хрвати, који нису у финишу себи допустили да испусте вођство пред налетима фуриозних Бразилаца.

Одговарајући на сваку офанзиву домаћина, Бојан Богдановић (33 п, 3/6 за три) и Дарио Шарић (15 п, 3/5 за три, 7 ск), повукли су екипу ка победи одлучујућим погоцима, изнуђеним фауловима и офанзивним скоковима.

Вођство гостију 61:50 (30. минут), Бразилци су достиглил узастопним поенима Марселиња Уертаса, Леандра Барбосе и Гиљермеа Ђованонија, наговестивши пет минута пре краја потпуни преокрет (64:67).

Међутим, Петровић је брзо реаговао, вратио Шарића на паркет, а он је заједно са Богдановићем постигао последњих 11 поена и уписао Хрватској јако важан и велики тријумф.

Овом победом, Хрвати су уписали нове бодове, којима ће се изједначити са пораженим из вечерашњих дуела Литваније и Аргентине. Под условом да Нигерији унапред упишемо преостала три пораза, чини се да је Петровићев тим вечерас осигурао другу или трећу позицију.

Може ли Хрватска до првог места и могућег дуела против Србије већ у четвртфиналу?

Да би се то догодило, потребно је да "орлови" заврше групну фазу на четвртој позицији, да Литванија у четвртак победи Аргентину, а да потом Хрвати тријумфују и у преостале де1 утакмице, против Нигерије и Литваније. Тако би се у Групи Б направио круг од три репрезентације (Хрватска, Литванија и Аргентина), у којием би Хрватска имала најбољи учинак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар