OI: Hrvati odoljeli Brazilcima, Bogdanović 33 poena!

Brazil se borio, publika je "grmela", ali su Bojan Bogdanović i Dario Šarić povukli svoj tim ka drugoj, velikoj i izuzetno važnoj pobedi - nad domaćinom.

Košarka 11.08.2016 | 21:30
OI: Hrvati odoljeli Brazilcima, Bogdanović 33 poena!
Hrvatska je napravila ogroman korak ka plasmanu u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Izabranici Aleksandra "Ace" Petrovića savladali su domaćina u "paklu" Karioka arene i značajno olakšali sebi posao u nastavku grupne faze.

BRAZIL - HRVATSKA 76:80 (17:19, 14:22, 19:18, 26:21)

Obe ekipe dočekale su ovaj meč sa identičnim skorom (pobeda i poraz), kao i sa željom da se na kraju takmičenja po grupama domognu "neparne" karte za eliminacije. Logično, jer bi samo prvo ili treće mesto značilo i izbegavanje Amerikanaca do finala, pod uslovom da ne bude senzacije, kakva je u sredu nagoveštena.

Taj, veoma važan korak večeras su ipak napravili Hrvati, koji nisu u finišu sebi dopustili da ispuste vođstvo pred naletima furioznih Brazilaca.

Odgovarajući na svaku ofanzivu domaćina, Bojan Bogdanović (33 p, 3/6 za tri) i Dario Šarić (15 p, 3/5 za tri, 7 sk), povukli su ekipu ka pobedi odlučujućim pogocima, iznuđenim faulovima i ofanzivnim skokovima.

Vođstvo gostiju 61:50 (30. minut), Brazilci su dostiglil uzastopnim poenima Marselinja Uertasa, Leandra Barbose i Giljermea Đovanonija, nagovestivši pet minuta pre kraja potpuni preokret (64:67).

Međutim, Petrović je brzo reagovao, vratio Šarića na parket, a on je zajedno sa Bogdanovićem postigao poslednjih 11 poena i upisao Hrvatskoj jako važan i veliki trijumf.

Ovom pobedom, Hrvati su upisali nove bodove, kojima će se izjednačiti sa poraženim iz večerašnjih duela Litvanije i Argentine. Pod uslovom da Nigeriji unapred upišemo preostala tri poraza, čini se da je Petrovićev tim večeras osigurao drugu ili treću poziciju.

Može li Hrvatska do prvog mesta i mogućeg duela protiv Srbije već u četvrtfinalu?

Da bi se to dogodilo, potrebno je da "orlovi" završe grupnu fazu na četvrtoj poziciji, da Litvanija u četvrtak pobedi Argentinu, a da potom Hrvati trijumfuju i u preostale de1 utakmice, protiv Nigerije i Litvanije. Tako bi se u Grupi B napravio krug od tri reprezentacije (Hrvatska, Litvanija i Argentina), u kojiem bi Hrvatska imala najbolji učinak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar