Покушај убиства на овогодишњем Вимблдону?!

Да ли је позната тенисерка намерно ОТРОВАНА?! Тенисерка из Велике Британије Габријела Тејлор (18) умало је умрла док је прошлог месеца учествовала у јуниорској конкуренцији на Вимблдону.

Тенис 23.08.2016 | 15:15
Покушај убиства на овогодишњем Вимблдону?!
Скотланд јард сада истражује да ли је то био покушај убиства.

Тејлор је стигла до четвртфинала, али је морала да се повуче из даљег такмичења због мистериозне болести.

Лекари су испрва мислили да се ради о вирусу којим се можда заразила док је играла на другим континентима.

Међутим, након што је четири дана провела на интензивној нези, лекари су утврдили да је заражена ретким обликом бактерије лептоспирозом која се преноси преко пацовског урина.

Полиција је прошле недеље покренула истрагу због сумње да је тенисерка намерно отрована и то да не би могла даље да учествује на турниру.

Једна теорија је да је она била жртва криминалне групе која се бави организовањем клађења.

Међутим, полиција испитује и да ли је неко од њених ривалки или њихових тренера крив за тровање.

Њени родитељи Пол и Милена су рекли да је она била на ивици смрти.

„Пре турнира је била у одличној форми. Била је скроз здрава и добро је играла. Била је пуна самопоуздања и надала се титули. То је био њен сан. Све је ишло како треба. Стигла је до четвртфинала, а одмах потом је лежала на интензивној нези на ивици смрти. Када су нам рекли шта је у питању, нисмо могли да верујемо“, испричала је мајка младе тенисерке.

Лептоспироза је бактерија коју углавном преносе животиње и углавном изазива симптоме попут грипа. Али неки сојеви бактерије, као овај који је заразио тенисерку, могу да изазову озбиљну болест и отказивање рада органа.

Милена Тејлор је рекла да је Габријела за време такмичења највише времена проводила у Националном тениском центру и да је путовала само одатле до спортског комплекса АЕЛТЦ у Вимблдону.

„Налазила се у потпуно здравом окружењу. Било је немогуће да се тако разболи у тим условима. Инфекција овом бактеријом је тако ретка у Британији да мислимо да није у питању случајност. Њене ствари и спортска вода су често била ненадгледана у просторијама где су боравили играчи и неко је могао да јој контаминира пиће“, рекла је њена мајка.

Полиција је посетила породицу тенисерке у Саутемптону и однела на анализу њене ствари, међу којима су и флаше са воом и другим пићем на форензичку анализу.

„Полиција истражује могућност тровања са намером угрожавања живота или изазивања болести. Још увек не знамо где је и када унет отров, а жртва се још увек опоравља. За сада нико још није ухапшен“, рекао је портпарол Скотланд јарда.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар