Pokušaj ubistva na ovogodišnjem Vimbldonu?!

Da li je poznata teniserka namerno OTROVANA?! Teniserka iz Velike Britanije Gabrijela Tejlor (18) umalo je umrla dok je prošlog meseca učestvovala u juniorskoj konkurenciji na Vimbldonu.

Tenis 23.08.2016 | 15:15
Pokušaj ubistva na ovogodišnjem Vimbldonu?!
Skotland jard sada istražuje da li je to bio pokušaj ubistva.

Tejlor je stigla do četvrtfinala, ali je morala da se povuče iz daljeg takmičenja zbog misteriozne bolesti.

Lekari su isprva mislili da se radi o virusu kojim se možda zarazila dok je igrala na drugim kontinentima.

Međutim, nakon što je četiri dana provela na intenzivnoj nezi, lekari su utvrdili da je zaražena retkim oblikom bakterije leptospirozom koja se prenosi preko pacovskog urina.

Policija je prošle nedelje pokrenula istragu zbog sumnje da je teniserka namerno otrovana i to da ne bi mogla dalje da učestvuje na turniru.

Jedna teorija je da je ona bila žrtva kriminalne grupe koja se bavi organizovanjem klađenja.

Međutim, policija ispituje i da li je neko od njenih rivalki ili njihovih trenera kriv za trovanje.

Njeni roditelji Pol i Milena su rekli da je ona bila na ivici smrti.

„Pre turnira je bila u odličnoj formi. Bila je skroz zdrava i dobro je igrala. Bila je puna samopouzdanja i nadala se tituli. To je bio njen san. Sve je išlo kako treba. Stigla je do četvrtfinala, a odmah potom je ležala na intenzivnoj nezi na ivici smrti. Kada su nam rekli šta je u pitanju, nismo mogli da verujemo“, ispričala je majka mlade teniserke.

Leptospiroza je bakterija koju uglavnom prenose životinje i uglavnom izaziva simptome poput gripa. Ali neki sojevi bakterije, kao ovaj koji je zarazio teniserku, mogu da izazovu ozbiljnu bolest i otkazivanje rada organa.

Milena Tejlor je rekla da je Gabrijela za vreme takmičenja najviše vremena provodila u Nacionalnom teniskom centru i da je putovala samo odatle do sportskog kompleksa AELTC u Vimbldonu.

„Nalazila se u potpuno zdravom okruženju. Bilo je nemoguće da se tako razboli u tim uslovima. Infekcija ovom bakterijom je tako retka u Britaniji da mislimo da nije u pitanju slučajnost. Njene stvari i sportska voda su često bila nenadgledana u prostorijama gde su boravili igrači i neko je mogao da joj kontaminira piće“, rekla je njena majka.

Policija je posetila porodicu teniserke u Sautemptonu i odnela na analizu njene stvari, među kojima su i flaše sa voom i drugim pićem na forenzičku analizu.

„Policija istražuje mogućnost trovanja sa namerom ugrožavanja života ili izazivanja bolesti. Još uvek ne znamo gde je i kada unet otrov, a žrtva se još uvek oporavlja. Za sada niko još nije uhapšen“, rekao je portparol Skotland jarda.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar