Украјина шаље војску према Криму!

Украјински председник Петро Порошенко наредио је распоређивање војске те земље близу Крима, као и у Донбасу, и прогласио највиши степен узбуне, преносе руски медији.

Свијет 11.08.2016 | 14:55
Украјина шаље војску према Криму!
"Управо сам одржао састанак са челним људима наших одбрамбених агенција, као и Министарством спољних послова... Наредио сам распоређивање свих војних трупа близу административне границе са Кримом као и у Донбасу, и увео највише стање узбуне", написао је украјински председник на Твитеру.

У одвојеном обраћању, портпарол украјинског Генаралштаба је Ројтерсу изјавио да Украјина од среде спроводи заказане војне вежбе.

Раније данас је портпарол украјинских пограничних служби Олег Слободијан упозорио да је Русија "последњих дана послала нове, модерно опремљене трупе на границу Украјине и Крима".

"Недвосмислено можемо да потврдимо да Русија постојеће трупе на тој граници замењује новим, савременије опремљеним трупама", рекао је Слободијан на брифингу, одржаном у време раста напетости између Москве и Кијева, преноси "Спутник интернатионал".

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милос

11.08.2016 14:00

Оце фасисти да играју рата . Ал це добит по дупету

ОДГОВОРИТЕ