Ukrajina šalje vojsku prema Krimu!

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko naredio je raspoređivanje vojske te zemlje blizu Krima, kao i u Donbasu, i proglasio najviši stepen uzbune, prenose ruski mediji.

Svijet 11.08.2016 | 14:55
Ukrajina šalje vojsku prema Krimu!
"Upravo sam održao sastanak sa čelnim ljudima naših odbrambenih agencija, kao i Ministarstvom spoljnih poslova... Naredio sam raspoređivanje svih vojnih trupa blizu administrativne granice sa Krimom kao i u Donbasu, i uveo najviše stanje uzbune", napisao je ukrajinski predsednik na Tviteru.

U odvojenom obraćanju, portparol ukrajinskog Genaralštaba je Rojtersu izjavio da Ukrajina od srede sprovodi zakazane vojne vežbe.

Ranije danas je portparol ukrajinskih pograničnih službi Oleg Slobodijan upozorio da je Rusija "poslednjih dana poslala nove, moderno opremljene trupe na granicu Ukrajine i Krima".

"Nedvosmisleno možemo da potvrdimo da Rusija postojeće trupe na toj granici zamenjuje novim, savremenije opremljenim trupama", rekao je Slobodijan na brifingu, održanom u vreme rasta napetosti između Moskve i Kijeva, prenosi "Sputnik international".

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milos

11.08.2016 14:00

Oce fasisti da igraju rata . Al ce dobit po dupetu

ODGOVORITE