Сахрањен у тренерци и са фудбалском лоптом

Фудбалски клуб "Младост" из Бајинаца испунио је јуче последњу жељу свом бившем играчу, тренеру, предсједнику и великом пријатељу клуба Стеви Босанчићу, а његовој сахрани присуствовали су сви играчи овог клуба у пуној спортској опреми. По личној жељи на онај свијет отишао је у тренерци и са фудбалском лоптом коју је, кажу у клубу, волио више од живота.

Република Српска 11.08.2016 | 13:40
Сахрањен у тренерци и са фудбалском лоптом
„Са лоптом крпењачом почео је да се дружи на бајиначком Утвају чим је проходао. Био је један од оснивача мјесног клуба "Младост" 1974. године, његов играч и прошао све функције у клубу. Контакте није прекидао ни за вријеме рада у Аустрији, гдје је зарадио пензију, а по повратку кући одмах се укључио у рад клуба, помажући и морално и материјално. Једноставно, понашао се као отац према играчима и нама у руководству, а његово искуство и помоћ били су драгоцјени за наш мали клуб“, каже садашњи предсједник "Младости" Лука Митраковић.

Отишао је Стево прије 45 дана у Аустрију да ојача нарушено здравље. И док се борио за живот, имао је снаге да се распитује о стању у клубу, како теку припреме, да ли има нових играча, има ли пробних утакмица. А кад је видио да се ближи крај, породици је саопштио последње жеље. И све су испуњене, каже његов син Урош, који се поноси на дјело свог оца.

Био је људска и спортска величина. Легенда села Бајинаца.

А да је ријеч о обичном, али великом човјеку, омиљеном у селу, потврдило је и више стотина грађана присутних на његовој сахрани, која је, да није било плача, личила на амбијент пред фудбалску утакмицу, управо онако како је Стево замишљао у последјим часовима живота.

Играчи у спортској опреми, умјесто судија три свештеника у црном и на све стране симболи фудбалског клуба.

БН телевизија (С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

криминалци

13.08.2016 19:09

Цовјек је волио клуб и село и давао евре за исто, ту нема спора. Велико постовање! Али ови , који су му као данас досли изразити постовање и који су као плакали за њим, плакали су у ствари за тим еврима јер они су зивјели на рацун тог пстеног цовјека.

ОДГОВОРИТЕ