Sahranjen u trenerci i sa fudbalskom loptom

Fudbalski klub "Mladost" iz Bajinaca ispunio je juče poslednju želju svom bivšem igraču, treneru, predsjedniku i velikom prijatelju kluba Stevi Bosančiću, a njegovoj sahrani prisustvovali su svi igrači ovog kluba u punoj sportskoj opremi. Po ličnoj želji na onaj svijet otišao je u trenerci i sa fudbalskom loptom koju je, kažu u klubu, volio više od života.

Republika Srpska 11.08.2016 | 13:40
Sahranjen u trenerci i sa fudbalskom loptom
„Sa loptom krpenjačom počeo je da se druži na bajinačkom Utvaju čim je prohodao. Bio je jedan od osnivača mjesnog kluba "Mladost" 1974. godine, njegov igrač i prošao sve funkcije u klubu. Kontakte nije prekidao ni za vrijeme rada u Austriji, gdje je zaradio penziju, a po povratku kući odmah se uključio u rad kluba, pomažući i moralno i materijalno. Jednostavno, ponašao se kao otac prema igračima i nama u rukovodstvu, a njegovo iskustvo i pomoć bili su dragocjeni za naš mali klub“, kaže sadašnji predsjednik "Mladosti" Luka Mitraković.

Otišao je Stevo prije 45 dana u Austriju da ojača narušeno zdravlje. I dok se borio za život, imao je snage da se raspituje o stanju u klubu, kako teku pripreme, da li ima novih igrača, ima li probnih utakmica. A kad je vidio da se bliži kraj, porodici je saopštio poslednje želje. I sve su ispunjene, kaže njegov sin Uroš, koji se ponosi na djelo svog oca.

Bio je ljudska i sportska veličina. Legenda sela Bajinaca.

A da je riječ o običnom, ali velikom čovjeku, omiljenom u selu, potvrdilo je i više stotina građana prisutnih na njegovoj sahrani, koja je, da nije bilo plača, ličila na ambijent pred fudbalsku utakmicu, upravo onako kako je Stevo zamišljao u posledjim časovima života.

Igrači u sportskoj opremi, umjesto sudija tri sveštenika u crnom i na sve strane simboli fudbalskog kluba.

BN televizija (S.K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kriminalci

13.08.2016 19:09

Covjek je volio klub i selo i davao evre za isto, tu nema spora. Veliko postovanje! Ali ovi , koji su mu kao danas dosli izraziti postovanje i koji su kao plakali za njim, plakali su u stvari za tim evrima jer oni su zivjeli na racun tog pstenog covjeka.

ODGOVORITE