ОИ: Нови пораз Црне Горе, Италија лидер групе! Потопљени и Хрвати!

Ватерполисти Италије остварили су трећу узастопну победу на Олимпијским играма. Ватерполисти Хрватске изгубили убедљиво од Шпаније у 3. колу олимпијског турнира у Рио де Жанеиру. 

Остали спортови 11.08.2016 | 11:15
ОИ: Нови пораз Црне Горе, Италија лидер групе! Потопљени и Хрвати!
"Азури" су у дербију Групе Б савладали Црну Гору 6:5, те задржали максималан учинак.

Италијане је предводио Ди Фулвио са три гола, док је између статива блистао Темпести са седам одбрана. С друге стране, Драшко Бргуљан је дао два гола за Црногорце, али је изблокиран у последњем нападу на мечу.

"Не иде напад, то је суштина. Морамо то да доведемо у ред, ако хоћемо у четвртфинале. Могло је да буде другачије, а сада је најважније да задржимо оптимизам и верујемо да можемо да победимо у наредном мечу", рекао је Бргуљан.

Италија ће се тако у следећем колу борити са Хрватском за прво место, уколико Шпанци не успеју да изненаде "баракуде" у трећем.

У првом мечу групе у среду САД је савладао Француску и стигао до четвртог места на табели.

Американци ће се у следећем колу састати са Црногорцима, што ће бити вероватно директан окршај за пласман у четвртфинале турнира у Рију.

Ватерполисти Хрватске изгубили су од Шпаније са убедљивих 4:9 (0:2, 1:2, 2:1, 1:4) у утакмици трећег кола Групе Б.

Селектор Хрватске Ивица Туцак оценио је да је тај пораз заслужен.

"Шпанија је потпуно заслужено победила. Ми смо били посебно лоши у нападу, који је био потпуно безидејан и без протока лопте. Очекују нас Италијани и Французи и морамо да остваримо бар још једну победу. Видите да се стално догађају изненађења, велики фаворит Србија, ако не победи Аустралију испада, а већ дуго олимпијски турнир није био овако интересантан са 10 екипа које могу свакога да победе", рекао је Туцак, преноси агенција Хина.

Хрватској, која брани злато из Лондона, то је био први пораз после десет узастопних победа на Олимпијским играма. Последњи пут су доживели пораз, такође од Шпаније, у Пекингу 2008. године у разигравању за пето место. ;

На табели Групе Б води Италија са шест бодова, Шпанија и Хрватска имају по четири, Црна Гора и САД по два бода, док је Француска без бодова.

"Ово је био један од оних дана када ти ништа не иде. Све што смо покушали, испало је лоше, а њима су у голу завршавали и шутеви који су ишли поред гола. Сваки пораз боли, али боље да се догодио сада, него у четвртфиналу", рекао је капитен Хрватске Јосип Павић.

Бразил је прошле ноћи победио Србију са 6:5 у трећем колу Групе А.

"Честитам Бразилцима на победи против Србије, али остали нас не занимају, морамо да одрадимо мечеве с Французима и Италијанима и да доста побољшамо своју игру", додао је Павић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар