OI: Novi poraz Crne Gore, Italija lider grupe! Potopljeni i Hrvati!

Vaterpolisti Italije ostvarili su treću uzastopnu pobedu na Olimpijskim igrama. Vaterpolisti Hrvatske izgubili ubedljivo od Španije u 3. kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru. 

Ostali sportovi 11.08.2016 | 11:15
OI: Novi poraz Crne Gore, Italija lider grupe! Potopljeni i Hrvati!
"Azuri" su u derbiju Grupe B savladali Crnu Goru 6:5, te zadržali maksimalan učinak.

Italijane je predvodio Di Fulvio sa tri gola, dok je između stativa blistao Tempesti sa sedam odbrana. S druge strane, Draško Brguljan je dao dva gola za Crnogorce, ali je izblokiran u poslednjem napadu na meču.

"Ne ide napad, to je suština. Moramo to da dovedemo u red, ako hoćemo u četvrtfinale. Moglo je da bude drugačije, a sada je najvažnije da zadržimo optimizam i verujemo da možemo da pobedimo u narednom meču", rekao je Brguljan.

Italija će se tako u sledećem kolu boriti sa Hrvatskom za prvo mesto, ukoliko Španci ne uspeju da iznenade "barakude" u trećem.

U prvom meču grupe u sredu SAD je savladao Francusku i stigao do četvrtog mesta na tabeli.

Amerikanci će se u sledećem kolu sastati sa Crnogorcima, što će biti verovatno direktan okršaj za plasman u četvrtfinale turnira u Riju.

Vaterpolisti Hrvatske izgubili su od Španije sa ubedljivih 4:9 (0:2, 1:2, 2:1, 1:4) u utakmici trećeg kola Grupe B.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak ocenio je da je taj poraz zaslužen.

"Španija je potpuno zasluženo pobedila. Mi smo bili posebno loši u napadu, koji je bio potpuno bezidejan i bez protoka lopte. Očekuju nas Italijani i Francuzi i moramo da ostvarimo bar još jednu pobedu. Vidite da se stalno događaju iznenađenja, veliki favorit Srbija, ako ne pobedi Australiju ispada, a već dugo olimpijski turnir nije bio ovako interesantan sa 10 ekipa koje mogu svakoga da pobede", rekao je Tucak, prenosi agencija Hina.

Hrvatskoj, koja brani zlato iz Londona, to je bio prvi poraz posle deset uzastopnih pobeda na Olimpijskim igrama. Poslednji put su doživeli poraz, takođe od Španije, u Pekingu 2008. godine u razigravanju za peto mesto. ;

Na tabeli Grupe B vodi Italija sa šest bodova, Španija i Hrvatska imaju po četiri, Crna Gora i SAD po dva boda, dok je Francuska bez bodova.

"Ovo je bio jedan od onih dana kada ti ništa ne ide. Sve što smo pokušali, ispalo je loše, a njima su u golu završavali i šutevi koji su išli pored gola. Svaki poraz boli, ali bolje da se dogodio sada, nego u četvrtfinalu", rekao je kapiten Hrvatske Josip Pavić.

Brazil je prošle noći pobedio Srbiju sa 6:5 u trećem kolu Grupe A.

"Čestitam Brazilcima na pobedi protiv Srbije, ali ostali nas ne zanimaju, moramo da odradimo mečeve s Francuzima i Italijanima i da dosta poboljšamo svoju igru", dodao je Pavić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar