ОИ: Кристин Армстронг до трећег узастопног злата!

Американка Кристин Армстронг освојила је своје треће узастопно олимпијско злато, пошто је победила у бициклистичкој вожњи на хронометар.

Остали спортови 11.08.2016 | 10:30
ОИ: Кристин Армстронг до трећег узастопног злата!
Она је деоницу возила по киши и ветру, а завршила је за 44 минута и 26,42 секунде, и тако за 5,5 секунди била бржа од Рускиње Олге Забелинскаје, која је на претходним Играма освојила бронзу.

Холанђанка Ана ван дер Бреген освојила је бронзану медаљу, што јој је друго одличје у Рију, јер је у друмској трци освојила злато. Њена земљакиња Ана ван дер Бреген излетела је са стазе, што је коштало медаље. На крају је била четврта.

Армстронгова је најстарија на бициклистичком такмичењу у Рију, и у мушкој и у женској конкуренцији. Она у четвртак пуни 43 године. Када је прошла кроз циљ и сазнала да је победила, пала је на земљу и расплакала се.

Ово је десето злато за САД у Рију.

"Немам речи да опишем како се осећам. Када сте два пута били на врху свог спорта, зашто бисте се враћали по златну медаљу? Најбољи одговор који могу да дам јесте - зато што могу. Поклопиле су се звезде данас. Знала сам да ће трка бити неизвесна. Тренер ми је рекао да сама одлучим коју медаљу желим. Посегла сам дубоко у себе. Слушање химне на победничком постољу ми је омиљени део Олимпијских игара", рекла је Армстронг.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар