OI: Kristin Armstrong do trećeg uzastopnog zlata!

Amerikanka Kristin Armstrong osvojila je svoje treće uzastopno olimpijsko zlato, pošto je pobedila u biciklističkoj vožnji na hronometar.

Ostali sportovi 11.08.2016 | 10:30
OI: Kristin Armstrong do trećeg uzastopnog zlata!
Ona je deonicu vozila po kiši i vetru, a završila je za 44 minuta i 26,42 sekunde, i tako za 5,5 sekundi bila brža od Ruskinje Olge Zabelinskaje, koja je na prethodnim Igrama osvojila bronzu.

Holanđanka Ana van der Bregen osvojila je bronzanu medalju, što joj je drugo odličje u Riju, jer je u drumskoj trci osvojila zlato. Njena zemljakinja Ana van der Bregen izletela je sa staze, što je koštalo medalje. Na kraju je bila četvrta.

Armstrongova je najstarija na biciklističkom takmičenju u Riju, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ona u četvrtak puni 43 godine. Kada je prošla kroz cilj i saznala da je pobedila, pala je na zemlju i rasplakala se.

Ovo je deseto zlato za SAD u Riju.

"Nemam reči da opišem kako se osećam. Kada ste dva puta bili na vrhu svog sporta, zašto biste se vraćali po zlatnu medalju? Najbolji odgovor koji mogu da dam jeste - zato što mogu. Poklopile su se zvezde danas. Znala sam da će trka biti neizvesna. Trener mi je rekao da sama odlučim koju medalju želim. Posegla sam duboko u sebe. Slušanje himne na pobedničkom postolju mi je omiljeni deo Olimpijskih igara", rekla je Armstrong.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar