ОИ - Савић: Страшно је, али не и готово! "Делфини" не знају шта им је?!

Селектор Србије о лошој партији свог тима и првом поразу на олимпијском турниру. Разочарани ватерполисти Србије свесни да су подбацили до сада и да у последња два меча у групи немају више права на кикс.

Остали спортови 11.08.2016 | 12:45
ОИ - Савић: Страшно је, али не и готово! "Делфини" не знају шта им је?!
Нико се овако лошем старту наших ватерполиста није надао, али времена за туговање нема.

Репрезентативци Србије после два ремија (Мађарска, Грчка) и пораза (Бразил) мораће да што пре санирају мане, јер простора за нову грешку једноставно нема.

До краја групне фазе преостали су дуели са Аустралијом и Јапаном, после којих нема поправних. Те утакмице биће "бити или не бити" за наш тим, о којем је селектор Савић рекао:

"Ово је сигурно стање шока из ког треба што пре да изађемо. Није толико страшно, још можемо да се чупамо у групи, али сам сигуран да неке ствари морамо да поправимо. У суштини, јесте страшно, али ништа није готово", рекао је Савић новинарима после утакмице.

Србија је изгубила од домаћина Бразила са 6:5 и после три кола Олимпијских игара у Рио де Жанеиру заузима претпоследње место у Групи А, са само два бода.

Савић је навео да је утакмица против Бразила била онаква како је то било и очекивано.

"Једноставно, ако резултатски гледамо ову утакмицу, она је дефинитивно изгубљена у нападу, иако смо имали катастрофалне индивидуалне грешке после којих смо примали голове", казао је Савић.

Разочарани ватерполисти Србије свесни да су подбацили до сада и да у последња два меча у групи немају више права на кикс.

Шок!

Србија прорив Бразила није успела ни нерешено да одигра, као што се вадила против Мађарске (13:13) и Грчке (9:9). Домаћини Олимпијских игара направили су сензацију потопивши последњих година најбољу репрезентацију света 6:5.

"Делфини" се сада налазе пред елиминацијом са турнира, а за пласман у четвртфинале потребне су нам победе у последња два меча.

"Имали смо изузетно добар старт, онако како смо ипланирали. После смо стали, па се мало вратили. Немам прави коментар. Немам шта паметно да кажем осим да се окрећемо Аустралији и идемо да победимо.  И пре турнира смо говорили да ће ово бити јако тежак турнир и то се испоставља, не само у нашој групи него и другој. Нема шта, идемо даље и спремамо се за Аустралију", рекао је голман "делфина"

Капитен светских и европских првака, Живко Гоцић, такође не може да објасни шта се дешава са селекцијом која је претходних година била страх и трепет у светском ватерполу. 

"По мало смо и срљали у жељи да што пре преломимо утакмицу, а они су то добро користили. Нико није ово очекивао, панајмање ми, тешка је ситуација за нас, али није безизлазна", навео је Гоцић и додао:

"Морамо да се сконцентришемо на наредне две утакмице и да покушамо да освојимо максималан број бодова и да се пласирамо у четвртфинале. Аустралија је увек неугодан противник, али шта је ту је, ушли смо у ову ситуацију нежељено, али ја знам да ова екипа има снаге да се издигне и надам се да хоће", рекао је Живко Гоцић.

Српски ватерполисти ће у суботу рано ујутро по средњеевропском времену играти против Аустралије, а потом ће се два дана касније састати са Јапаном.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар