OI - Savić: Strašno je, ali ne i gotovo! "Delfini" ne znaju šta im je?!

Selektor Srbije o lošoj partiji svog tima i prvom porazu na olimpijskom turniru. Razočarani vaterpolisti Srbije svesni da su podbacili do sada i da u poslednja dva meča u grupi nemaju više prava na kiks.

Ostali sportovi 11.08.2016 | 12:45
OI - Savić: Strašno je, ali ne i gotovo! "Delfini" ne znaju šta im je?!
Niko se ovako lošem startu naših vaterpolista nije nadao, ali vremena za tugovanje nema.

Reprezentativci Srbije posle dva remija (Mađarska, Grčka) i poraza (Brazil) moraće da što pre saniraju mane, jer prostora za novu grešku jednostavno nema.

Do kraja grupne faze preostali su dueli sa Australijom i Japanom, posle kojih nema popravnih. Te utakmice biće "biti ili ne biti" za naš tim, o kojem je selektor Savić rekao:

"Ovo je sigurno stanje šoka iz kog treba što pre da izađemo. Nije toliko strašno, još možemo da se čupamo u grupi, ali sam siguran da neke stvari moramo da popravimo. U suštini, jeste strašno, ali ništa nije gotovo", rekao je Savić novinarima posle utakmice.

Srbija je izgubila od domaćina Brazila sa 6:5 i posle tri kola Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru zauzima pretposlednje mesto u Grupi A, sa samo dva boda.

Savić je naveo da je utakmica protiv Brazila bila onakva kako je to bilo i očekivano.

"Jednostavno, ako rezultatski gledamo ovu utakmicu, ona je definitivno izgubljena u napadu, iako smo imali katastrofalne individualne greške posle kojih smo primali golove", kazao je Savić.

Razočarani vaterpolisti Srbije svesni da su podbacili do sada i da u poslednja dva meča u grupi nemaju više prava na kiks.

Šok!

Srbija proriv Brazila nije uspela ni nerešeno da odigra, kao što se vadila protiv Mađarske (13:13) i Grčke (9:9). Domaćini Olimpijskih igara napravili su senzaciju potopivši poslednjih godina najbolju reprezentaciju sveta 6:5.

"Delfini" se sada nalaze pred eliminacijom sa turnira, a za plasman u četvrtfinale potrebne su nam pobede u poslednja dva meča.

"Imali smo izuzetno dobar start, onako kako smo iplanirali. Posle smo stali, pa se malo vratili. Nemam pravi komentar. Nemam šta pametno da kažem osim da se okrećemo Australiji i idemo da pobedimo.  I pre turnira smo govorili da će ovo biti jako težak turnir i to se ispostavlja, ne samo u našoj grupi nego i drugoj. Nema šta, idemo dalje i spremamo se za Australiju", rekao je golman "delfina"

Kapiten svetskih i evropskih prvaka, Živko Gocić, takođe ne može da objasni šta se dešava sa selekcijom koja je prethodnih godina bila strah i trepet u svetskom vaterpolu. 

"Po malo smo i srljali u želji da što pre prelomimo utakmicu, a oni su to dobro koristili. Niko nije ovo očekivao, panajmanje mi, teška je situacija za nas, ali nije bezizlazna", naveo je Gocić i dodao:

"Moramo da se skoncentrišemo na naredne dve utakmice i da pokušamo da osvojimo maksimalan broj bodova i da se plasiramo u četvrtfinale. Australija je uvek neugodan protivnik, ali šta je tu je, ušli smo u ovu situaciju neželjeno, ali ja znam da ova ekipa ima snage da se izdigne i nadam se da hoće", rekao je Živko Gocić.

Srpski vaterpolisti će u subotu rano ujutro po srednjeevropskom vremenu igrati protiv Australije, a potom će se dva dana kasnije sastati sa Japanom.

Izvor: mondo.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar