Рониоци наставили потрагу за Беуцом

Рониоци су јутрос наставили потрагу за тијелом Андреја Беуца /34/ из Кршког, који је прије четири дана нестао у ријеци Дрини након скока, рекао је Срни командир Спасилачке водне службе Словеније Марко Шаиновић.

Република Српска 11.08.2016 | 09:40
Рониоци наставили потрагу за Беуцом
Шаиновић је рекао да, осим словеначких ронилаца, ријеку претражују и припадници Ронилачког клуба "ТРБ" из Бијељине, као и зворнички ватрогасци.

"Потрагу смо јутрос наставили, упркос лошем времену и мутној води, која и даље отежава наша настојања", навео је Шаиновић.

Шаиновић је напоменуо да су синоћ седморица ронилаца претраживала дио ријеке испод мостом гдје је нестао Беуц, да би се увјерили да ли је тијело ту, док су двојица 200 до 300 метара низводно претраживали "џепове" на десној обали Дрине.

Он је додао да су рониоци провјерили све што је сонар детектовао на дну корита Дрине.

Беуц је нестао, 7. августа, након скока у Дрину у 16.50 часова.

Он је након скока са висине од 20 метара са моста Краља Александра Првог Карађорђевића изронио, али је потом нестао у води.

Беуц је наступио на такмичењу у скоковима, које је организовано у оквиру манифестације "Зворничко љето".

Спасиоци у чамцима нису успјели да му помогну, а такмичење је одмах прекинуто.

Такмичење у скоковима у Дрину са моста краља Александра Првог Карађорђевића организовале су општина Мали Зворник и град Зворник.

Андреј Беуц из Кршког био је и професионални падобранац. 

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рајко

11.08.2016 08:16

Ко је организатор? Мозе ли мирно да спава? Гдје је тузиласто, јел запоцело истрагу? Тугааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

11.08.2016 10:23

Овде на западу гдје ја зивим се исто тако одрзава такмицење у скакању. А постоји ријека мутна и брза, скакац прије скока мора ставити и опасац у којем је несто као 'бипер' зујалица која саље сигнал тако да лако могу наци ако не изрони и однесе га вода.

ОДГОВОРИТЕ