Ronioci nastavili potragu za Beucom

Ronioci su jutros nastavili potragu za tijelom Andreja Beuca /34/ iz Krškog, koji je prije četiri dana nestao u rijeci Drini nakon skoka, rekao je Srni komandir Spasilačke vodne službe Slovenije Marko Šainović.

Republika Srpska 11.08.2016 | 09:40
Ronioci nastavili potragu za Beucom
Šainović je rekao da, osim slovenačkih ronilaca, rijeku pretražuju i pripadnici Ronilačkog kluba "TRB" iz Bijeljine, kao i zvornički vatrogasci.

"Potragu smo jutros nastavili, uprkos lošem vremenu i mutnoj vodi, koja i dalje otežava naša nastojanja", naveo je Šainović.

Šainović je napomenuo da su sinoć sedmorica ronilaca pretraživala dio rijeke ispod mostom gdje je nestao Beuc, da bi se uvjerili da li je tijelo tu, dok su dvojica 200 do 300 metara nizvodno pretraživali "džepove" na desnoj obali Drine.

On je dodao da su ronioci provjerili sve što je sonar detektovao na dnu korita Drine.

Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu u 16.50 časova.

On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto".

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Andrej Beuc iz Krškog bio je i profesionalni padobranac. 

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rajko

11.08.2016 10:16

Ko je organizator? Moze li mirno da spava? Gdje je tuzilasto, jel zapocelo istragu? Tugaaa

ODGOVORITE
Name

goran

11.08.2016 12:23

Ovde na zapadu gdje ja zivim se isto tako odrzava takmicenje u skakanju. A postoji rijeka mutna i brza, skakac prije skoka mora staviti i opasac u kojem je nesto kao 'biper' zujalica koja salje signal tako da lako mogu naci ako ne izroni i odnese ga voda.

ODGOVORITE