ОИ - Салетов апел: Укључите главе! "Орлови": То је кошарка... Само позитивно!

Селектор Србије сматра да је неприхватљиво да тим почне утакмицу као наша репрезентација у среду против Француске. Подсећа играче: "Ово су Олимпијске игре!"Српски кошаркаши после другог узастопног пораза не губе веру у срећан крај олимпијског турнира.

Кошарка 11.08.2016 | 09:45
ОИ - Салетов апел: Укључите главе! "Орлови": То је кошарка... Само позитивно!
Александар Ђорђевић је после пораза од Француза и пада на четврто место на табели А групе, позвао своје изабранике на максималну озбиљност и концентрацију у наставку такмичења на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Жао ми је како смо почели утакмицу, јер је то неприхватљиво. Био сам критичан и хоћу да будем критичан. Концентрација је ствар која полази индивидуално. Индивидуална одговорност нам је јако потребна. Завршили смо са путовањем, са сликањем и осталим. Дошло је време да се укључи сваки могући чип у глави и да се буде спреман за сваки минут проведен на терену", рекао је Ђорђевић новинарима у Рију.

"Орлове" је после повратка из "минус 16" и пет поена предности у 37. минуту срушио Тони Паркер, кошем преко руке Стефана Марковића 31 секунд пре краја.

Ђорђевић је прецизирао да је љут на "неке младе играче". У почетној постави, када смо губили чак 20:4, били су Јовић, Недовић, Калинић, Бирчевић и Јокић.

"Љут сам на неке младе играче, зато што није први пут да губе концентрацију, а то је апсолутно неприхватљиво на овом нивоу. Прво, ово су Олимпијске игре. Друго, нема времена за слободан ход, да два-три минута правимо грешку за грешком..."

"То су неке ствари које долазе из индивидуалне припреме. Задаци су били постављени, добили сте их, нисте урадили", рекао је Дјорђевић.

На питање новинара, одговорио је да не брине да ће критике имати лош утицај на психологијуиграча.

"Издржаће они. Знају да верујем у њих, да волим наше играче. Мислим да они сами треба да ставе прст на чело и да схвате на које су такмичење дошли. Ово су најбоље екипе на свету, али у четири године", подсетио је "Сале Национале".

"Сва ова такмичења која смо претходно радили, Европско првенство, Светско првенство, ту увек нема неких најбољих, а сада су сви најбољи који нису повређени у својим екипама".

Српски кошаркаши после другог узастопног пораза не губе веру у срећан крај олимпијског турнира.

Репрезентација Србије поразом од Француске је пала на четврто место табеле А групе, одакле ће, ако не буде великих изненађења, отићи у четвртфинале.

"Орлови" су након "минус 16" већ средином прве четвртине, три и по минута пре краја водили 75:70, али су изгубили 75:76 мајсторским кошем Тонија Паркера.

"Паркер је убацио тежак шут, а Богданова (Богдановић) лопта је ишла у кош, али није ушла. То је кошарка, таква је игра. Морамо сад да се консолидујемо и концентришемо на тешке утакмице. Утакмица против САД ће бити тешка, али ми њу сигурно нећемо играти слабо", рекао је Никола Јокић.

Немања Недовић свестан је шта треба урадити у последња два кола групне фазе.

"Победа над Кином нас води даље. Играли смо са много емоција, без калкулација, борили смосе, али је Паркер погодио тежак шут. Ко зна зашто је то добро".

Експлозивни бек има поруку за саиграче.

"Морамо да останемо позитивни. Против САД и Кине ћемо играти максимално. Американци су прејаки, али ми ту немамо шта да изгубимо".

Да смо победили "триколоре", Марко Симоновић био би један од јунака преокрета.

"Слабо смо почели, а онда потрошили много енергије да стигнемо њихову предност. Не смемо себи то да дозвољавамо. Имали смо своју шансу, али ово је екипа са много НБА играча. Вероватно су добијали и теже утакмице од ове".

Симоновић сматра да смо ову, али и утакмицу против Аустралије изгубили "на једну лопту", иако је противник у самом финишу отишао на 15 поена разлике.

Поразом од Француске највероватније смо избегли САД у елиминационим утакмицама, све до евентуалног финала. Искусно крило тврди да нико није играо "под ручном".

"Ја не знам ту математику. Нема никаквих калкулација, видели сте са колико емоција смо играли. Француска је поштена екипа, увек иде на победу. Наше пријатељске утакмице су ратничке, а камоли такмичарске", завршио је Симоновић.

Дуел са САД на програму је тачно у поноћ, у ноћи између петка и суботе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар