OI - Saletov apel: Uključite glave! "Orlovi": To je košarka... Samo pozitivno!

Selektor Srbije smatra da je neprihvatljivo da tim počne utakmicu kao naša reprezentacija u sredu protiv Francuske. Podseća igrače: "Ovo su Olimpijske igre!"Srpski košarkaši posle drugog uzastopnog poraza ne gube veru u srećan kraj olimpijskog turnira.

Košarka 11.08.2016 | 09:45
OI - Saletov apel: Uključite glave! "Orlovi": To je košarka... Samo pozitivno!
Aleksandar Đorđević je posle poraza od Francuza i pada na četvrto mesto na tabeli A grupe, pozvao svoje izabranike na maksimalnu ozbiljnost i koncentraciju u nastavku takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Žao mi je kako smo počeli utakmicu, jer je to neprihvatljivo. Bio sam kritičan i hoću da budem kritičan. Koncentracija je stvar koja polazi individualno. Individualna odgovornost nam je jako potrebna. Završili smo sa putovanjem, sa slikanjem i ostalim. Došlo je vreme da se uključi svaki mogući čip u glavi i da se bude spreman za svaki minut proveden na terenu", rekao je Đorđević novinarima u Riju.

"Orlove" je posle povratka iz "minus 16" i pet poena prednosti u 37. minutu srušio Toni Parker, košem preko ruke Stefana Markovića 31 sekund pre kraja.

Đorđević je precizirao da je ljut na "neke mlade igrače". U početnoj postavi, kada smo gubili čak 20:4, bili su Jović, Nedović, Kalinić, Birčević i Jokić.

"Ljut sam na neke mlade igrače, zato što nije prvi put da gube koncentraciju, a to je apsolutno neprihvatljivo na ovom nivou. Prvo, ovo su Olimpijske igre. Drugo, nema vremena za slobodan hod, da dva-tri minuta pravimo grešku za greškom..."

"To su neke stvari koje dolaze iz individualne pripreme. Zadaci su bili postavljeni, dobili ste ih, niste uradili", rekao je Djorđević.

Na pitanje novinara, odgovorio je da ne brine da će kritike imati loš uticaj na psihologijuigrača.

"Izdržaće oni. Znaju da verujem u njih, da volim naše igrače. Mislim da oni sami treba da stave prst na čelo i da shvate na koje su takmičenje došli. Ovo su najbolje ekipe na svetu, ali u četiri godine", podsetio je "Sale Nacionale".

"Sva ova takmičenja koja smo prethodno radili, Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, tu uvek nema nekih najboljih, a sada su svi najbolji koji nisu povređeni u svojim ekipama".

Srpski košarkaši posle drugog uzastopnog poraza ne gube veru u srećan kraj olimpijskog turnira.

Reprezentacija Srbije porazom od Francuske je pala na četvrto mesto tabele A grupe, odakle će, ako ne bude velikih iznenađenja, otići u četvrtfinale.

"Orlovi" su nakon "minus 16" već sredinom prve četvrtine, tri i po minuta pre kraja vodili 75:70, ali su izgubili 75:76 majstorskim košem Tonija Parkera.

"Parker je ubacio težak šut, a Bogdanova (Bogdanović) lopta je išla u koš, ali nije ušla. To je košarka, takva je igra. Moramo sad da se konsolidujemo i koncentrišemo na teške utakmice. Utakmica protiv SAD će biti teška, ali mi nju sigurno nećemo igrati slabo", rekao je Nikola Jokić.

Nemanja Nedović svestan je šta treba uraditi u poslednja dva kola grupne faze.

"Pobeda nad Kinom nas vodi dalje. Igrali smo sa mnogo emocija, bez kalkulacija, borili smose, ali je Parker pogodio težak šut. Ko zna zašto je to dobro".

Eksplozivni bek ima poruku za saigrače.

"Moramo da ostanemo pozitivni. Protiv SAD i Kine ćemo igrati maksimalno. Amerikanci su prejaki, ali mi tu nemamo šta da izgubimo".

Da smo pobedili "trikolore", Marko Simonović bio bi jedan od junaka preokreta.

"Slabo smo počeli, a onda potrošili mnogo energije da stignemo njihovu prednost. Ne smemo sebi to da dozvoljavamo. Imali smo svoju šansu, ali ovo je ekipa sa mnogo NBA igrača. Verovatno su dobijali i teže utakmice od ove".

Simonović smatra da smo ovu, ali i utakmicu protiv Australije izgubili "na jednu loptu", iako je protivnik u samom finišu otišao na 15 poena razlike.

Porazom od Francuske najverovatnije smo izbegli SAD u eliminacionim utakmicama, sve do eventualnog finala. Iskusno krilo tvrdi da niko nije igrao "pod ručnom".

"Ja ne znam tu matematiku. Nema nikakvih kalkulacija, videli ste sa koliko emocija smo igrali. Francuska je poštena ekipa, uvek ide na pobedu. Naše prijateljske utakmice su ratničke, a kamoli takmičarske", završio je Simonović.

Duel sa SAD na programu je tačno u ponoć, u noći između petka i subote.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar