Свечано отварање Сабора у Гучи

Драгачевски сабор трубача у Гучи свечано ће данас бити отворен и биће подигнута саборска застава.

Србија 11.08.2016 | 07:35
Свечано отварање Сабора у Гучи
Према најави организатора, испред Споменика трубачу у центру Гуче подизањем саборске заставе свечано ће манифестациију отворити домаћин овогодишњег Сабора, председник Републике Српске Милорад Додик .

У име организатора обратиће се председник Саборског одбора Слободан Јоловић и мајстор трубе Бобан Марковић, почасни грађанин Гуче.

За вечерас у 21 сат предвиђен је концерт победника прошлогодишњег Сабора, а у 23 сата почеће традиционални Поноћни концерт.

Сутра у 21 сата почеће надметање мајстора трубе, а у суботу Финално такмичење сениорских трубачких оркестара.

У оквиру естрадног дела, у недељу 14. август предвиђени су концерти Северине Којић и Мирослава Илића, чиме ће манифестација бити завршена.

Синоћ су концерте одржали "Рибља Чорба" и Светлана Цеца Ражнатовић.

Раздвојили смо естрадне од саборских манифестација, па су тако среда, дан пре и недеља, дан након Сабора, резервисани за концерте естрадних звезда, док ће три дана између, искључиво програмски бити посвећени трубаштву и традицији, рекао је Слободан Јоловић председник Саборског одбора.

Организатори, који у време саборских дана очекују око пола милиона домаћих и страних гостију, истичу да су све локалне службе, али и оне са државног нивоа, спремне су да овогодишњи Сабор буде репрезентативан и на задовољство свих.

Драгачевски сабор траје до недеље 14. августа.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драгутин

11.08.2016 05:51

Какве везе имају Бора и Цеца са трубом ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.08.2016 07:14

Циганлук! Коштуница је био упристојио овај вашар, тад је личио на сабор српске трубе. Сад је поново обичан циганлук, који са српском народном традицијом нема никакве везе.

Name

аа

11.08.2016 07:29

РЕ_Драган Свака част за коментар. У последњих десет година Гуча је парада алкохолизма, наркоманије и проституције. И као што неко рече највећи смо непријатељи сами себи јер и оно мало српске традиције што је било уништићемо ради профита...

Name

мами

11.08.2016 09:07

Све су то мале маце за Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реци истину

11.08.2016 09:18

Колико је "постовани" предсједник РС Милорад Додик дао насих пара за Сабор у Гуци када је домацин Сабора.Јадни ми, однио брдо пара, платио Цецу и Северину, тамо се представља као вели Србин, а све на нас рацун, само не знамо одакле висе граби када су све касе празне, ваљда узима предујам од ММФ кредита.Јадни ми са таквим предсједником-гробаром Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

11.08.2016 09:30

Ово више и не личи на Гучу. Цеца, Северина и Милорад Додик... циркус и спрдачина са сабором трубача. А Бобан Марковић није ни до колена Дејану Петровићу. Дачићеви социјалисти форсирају "гараве" трубаче са југа Србије. И ако је колевка српске трубе је Златибор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и ја би

11.08.2016 11:26

Сад ће наш Миле под шатор, пева Цеца а трубачи свирају.

ОДГОВОРИТЕ