Svečano otvaranje Sabora u Guči

Dragačevski sabor trubača u Guči svečano će danas biti otvoren i biće podignuta saborska zastava.

Srbija 11.08.2016 | 07:35
Svečano otvaranje Sabora u Guči
Prema najavi organizatora, ispred Spomenika trubaču u centru Guče podizanjem saborske zastave svečano će manifestaciiju otvoriti domaćin ovogodišnjeg Sabora, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik .

U ime organizatora obratiće se predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović i majstor trube Boban Marković, počasni građanin Guče.

Za večeras u 21 sat predviđen je koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora, a u 23 sata počeće tradicionalni Ponoćni koncert.

Sutra u 21 sata počeće nadmetanje majstora trube, a u subotu Finalno takmičenje seniorskih trubačkih orkestara.

U okviru estradnog dela, u nedelju 14. avgust predviđeni su koncerti Severine Kojić i Miroslava Ilića, čime će manifestacija biti završena.

Sinoć su koncerte održali "Riblja Čorba" i Svetlana Ceca Ražnatović.

Razdvojili smo estradne od saborskih manifestacija, pa su tako sreda, dan pre i nedelja, dan nakon Sabora, rezervisani za koncerte estradnih zvezda, dok će tri dana između, isključivo programski biti posvećeni trubaštvu i tradiciji, rekao je Slobodan Jolović predsednik Saborskog odbora.

Organizatori, koji u vreme saborskih dana očekuju oko pola miliona domaćih i stranih gostiju, ističu da su sve lokalne službe, ali i one sa državnog nivoa, spremne su da ovogodišnji Sabor bude reprezentativan i na zadovoljstvo svih.

Dragačevski sabor traje do nedelje 14. avgusta.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dragutin

11.08.2016 05:51

Kakve veze imaju Bora i Ceca sa trubom ?

ODGOVORITE
Name

Dragan

11.08.2016 07:14

Ciganluk! Koštunica je bio upristojio ovaj vašar, tad je ličio na sabor srpske trube. Sad je ponovo običan ciganluk, koji sa srpskom narodnom tradicijom nema nikakve veze.

Name

aa

11.08.2016 07:29

RE_Dragan Svaka čast za komentar. U poslednjih deset godina Guča je parada alkoholizma, narkomanije i prostitucije. I kao što neko reče najveći smo neprijatelji sami sebi jer i ono malo srpske tradicije što je bilo uništićemo radi profita...

Name

mami

11.08.2016 09:07

Sve su to male mace za Dodika!

ODGOVORITE
Name

Reci istinu

11.08.2016 09:18

Koliko je "postovani" predsjednik RS Milorad Dodik dao nasih para za Sabor u Guci kada je domacin Sabora.Jadni mi, odnio brdo para, platio Cecu i Severinu, tamo se predstavlja kao veli Srbin, a sve na nas racun, samo ne znamo odakle vise grabi kada su sve kase prazne, valjda uzima predujam od MMF kredita.Jadni mi sa takvim predsjednikom-grobarom Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

11.08.2016 09:30

Ovo više i ne liči na Guču. Ceca, Severina i Milorad Dodik... cirkus i sprdačina sa saborom trubača. A Boban Marković nije ni do kolena Dejanu Petroviću. Dačićevi socijalisti forsiraju "garave" trubače sa juga Srbije. I ako je kolevka srpske trube je Zlatibor.

ODGOVORITE
Name

i ja bi

11.08.2016 11:26

Sad će naš Mile pod šator, peva Ceca a trubači sviraju.

ODGOVORITE