Путин: Украјина игра веома опасну игру

Украјина је изабрала тероризам уместо мира, рекао је руски председник Владимир Путин. Из Кијева одговарају да Русија очајнички тражи провокацију Украјине.

Свијет 10.08.2016 | 22:51
Путин: Украјина игра веома опасну игру
"То је веома алармантно", рекао је Владимир Путин пошто је руска Федерална служба безбедности саопштила да је спречила терористички напад на Криму, који је организовала обавештајна агенција украјинског Министарства одбране.

Украјина игра опасну игру, рекао је Путин и оценио да су акције Кијева "глупе и криминалне".

Најавио је да ће Русија предузети озбиљне мере безбедности како би осигурала безбедност грађана и инфраструктуре на Криму.

Позвао је САД и Европу да учине конкретне кораке и тако да утичу на Украјину да промени понашање.

Москва, према његовим речима, не може да зажмури на смрт својих војника који су убијени током специјалних операција спречавања терористичких напада на Криму, пренели су руски медији.

На то је реаговало украјинско министарство спољних послова, саопштивши да руски председник тражи начин за ескалацију конфликта са Украјином.

"Путин жели више рата. Русија жели ескалацију, очајнички тражи провокацију Украјине, тестира реакцију Запада", написао је портпарол украјинског Министарства спољних послова Дмитро Кулеба на Твитеру, преноси Ројтерс.

Званични Кијев је раније демантовао оптужбе, а портпарол украјинске војне обавештајне службе саопштио је да је "то лажна информација".

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар