Putin: Ukrajina igra veoma opasnu igru

Ukrajina je izabrala terorizam umesto mira, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. Iz Kijeva odgovaraju da Rusija očajnički traži provokaciju Ukrajine.

Svijet 10.08.2016 | 22:51
Putin: Ukrajina igra veoma opasnu igru
"To je veoma alarmantno", rekao je Vladimir Putin pošto je ruska Federalna služba bezbednosti saopštila da je sprečila teroristički napad na Krimu, koji je organizovala obaveštajna agencija ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Ukrajina igra opasnu igru, rekao je Putin i ocenio da su akcije Kijeva "glupe i kriminalne".

Najavio je da će Rusija preduzeti ozbiljne mere bezbednosti kako bi osigurala bezbednost građana i infrastrukture na Krimu.

Pozvao je SAD i Evropu da učine konkretne korake i tako da utiču na Ukrajinu da promeni ponašanje.

Moskva, prema njegovim rečima, ne može da zažmuri na smrt svojih vojnika koji su ubijeni tokom specijalnih operacija sprečavanja terorističkih napada na Krimu, preneli su ruski mediji.

Na to je reagovalo ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova, saopštivši da ruski predsednik traži način za eskalaciju konflikta sa Ukrajinom.

"Putin želi više rata. Rusija želi eskalaciju, očajnički traži provokaciju Ukrajine, testira reakciju Zapada", napisao je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Dmitro Kuleba na Tviteru, prenosi Rojters.

Zvanični Kijev je ranije demantovao optužbe, a portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe saopštio je da je "to lažna informacija".

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar