Званично: Кенан Карахоџић стигао у Партизан!

Перспективни крилни центар (20 год. 210цм) Кенан Карахоџић нови је играч Партизана. Потписао двогодишњи уговор.

Кошарка 13.08.2016 | 13:15
Званично: Кенан Карахоџић стигао у Партизан!
Некадашњи јуниор суботичког Спартака рођен је 1996. године у Бачкој Тополи, висок је 210цм и игра на позицији крилног центра.

Осим за Уникаху, нови играч Партизана је наступао и за Клиникас Ринкон.

Потенцијални репрезентативац БиХ је седми нови играч Партизана у овом прелазном року. Још у јуну је доведен Стефан Бирчевић, у јулу Ђорђе Мајсторовић, а недавно у кратком размаку Бранислав Ратковица, Френк Робинсон и Вил Хачер. У среду је стигао центар Урош Луковић, а данас је погтврђен договор са Карахоџићем.

Од раније су под уговорима Вања Маринковић, Адин Врабац и Милош Копривица, да је са Михајлом Андрићем продужена сарадња, а млади бек Слободан Јовановић ће дебитовати у сениорској конкуренцији.

Новица Величковић одавно има понуду да остане, али чињеница да је до сада није прихватио јасно показује да му је приоритет повратак у иностранство и да чека праву шансу да то и реализује.

У претходне две сезоне Кенан Карахоџић је стекао и прва евролигашка искуства, наступивши на 13 утакмица за Уникаху у елитном такмичењу, уз просечни учинак од 1,7 поена и 0,6 скокова за пет минута.

Занимљиво је да ће Карахоџић бити други репрезентативац Босне и Херцеговине у црно-белом, поред Адина Врапца. Он је већ био на припремама "змајева", али да би променио кошаркашко држављанство из српског у БиХ, мора да сачека 21. рођендан, у јануару 2017.

У интервјуу из марта 2015. године за Н1, било му је постављено и питање који би клуб изабрао да може да бира?

"Тешко питање. Уникаха ми је омогућила врхунске услове и прилик да се развијам на прави начин. Уколико би требало некога да издвојим из региона, то би био београдски Партизан који има одличне навијаче на свим мечевима", одговорио је Карахоџић. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар