Zvanično: Kenan Karahodžić stigao u Partizan!

Perspektivni krilni centar (20 god. 210cm) Kenan Karahodžić novi je igrač Partizana. Potpisao dvogodišnji ugovor.

Košarka 13.08.2016 | 13:15
Zvanično: Kenan Karahodžić stigao u Partizan!
Nekadašnji junior subotičkog Spartaka rođen je 1996. godine u Bačkoj Topoli, visok je 210cm i igra na poziciji krilnog centra.

Osim za Unikahu, novi igrač Partizana je nastupao i za Klinikas Rinkon.

Potencijalni reprezentativac BiH je sedmi novi igrač Partizana u ovom prelaznom roku. Još u junu je doveden Stefan Birčević, u julu Đorđe Majstorović, a nedavno u kratkom razmaku Branislav Ratkovica, Frenk Robinson i Vil Hačer. U sredu je stigao centar Uroš Luković, a danas je pogtvrđen dogovor sa Karahodžićem.

Od ranije su pod ugovorima Vanja Marinković, Adin Vrabac i Miloš Koprivica, da je sa Mihajlom Andrićem produžena saradnja, a mladi bek Slobodan Jovanović će debitovati u seniorskoj konkurenciji.

Novica Veličković odavno ima ponudu da ostane, ali činjenica da je do sada nije prihvatio jasno pokazuje da mu je prioritet povratak u inostranstvo i da čeka pravu šansu da to i realizuje.

U prethodne dve sezone Kenan Karahodžić je stekao i prva evroligaška iskustva, nastupivši na 13 utakmica za Unikahu u elitnom takmičenju, uz prosečni učinak od 1,7 poena i 0,6 skokova za pet minuta.

Zanimljivo je da će Karahodžić biti drugi reprezentativac Bosne i Hercegovine u crno-belom, pored Adina Vrapca. On je već bio na pripremama "zmajeva", ali da bi promenio košarkaško državljanstvo iz srpskog u BiH, mora da sačeka 21. rođendan, u januaru 2017.

U intervjuu iz marta 2015. godine za N1, bilo mu je postavljeno i pitanje koji bi klub izabrao da može da bira?

"Teško pitanje. Unikaha mi je omogućila vrhunske uslove i prilik da se razvijam na pravi način. Ukoliko bi trebalo nekoga da izdvojim iz regiona, to bi bio beogradski Partizan koji ima odlične navijače na svim mečevima", odgovorio je Karahodžić. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar