Анализа: Хајде да се разилазимо...!

Српски тенисери завршили су наступ на Олимпијским играма, будући да у микс дублу Србија неће имати представнике.

Тенис 10.08.2016 | 23:15
Анализа: Хајде да се разилазимо...!
Србија је неочекивано веома рано завршила такмичење на тениском олимпијском турниру у Рио де Жанеиру.

Сви такмичари у синглу - Виктор Троицки, Ана Ивановић, Новак Ђоковић и Александра Крунић, која је изненада добила шансу да се такмичи, завршили су наступ већ у првом колу, а Алекс је потом одиграла само један меч и у пару са Јеленом Јанковић.

Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић у дублу су добацили до друге рунде такмичења, док је Јелена Јанковић одустала од наступа у појединачној конкуренцији због повреде.

Србија је планирала наступ и у микс дублу. Најављени су Зимоњић и Јелена Јанковић, али је тај план пропао после повлачења српске тенисерке.

Ана Ивановић је изразила жељу да она "ускочи" уместо Јелене и окуша срећу са Зикијем, али је српски двојац ипак остао "испод црте", и то први.

Они нису успели да уђу у главни жреб од 16 парова. Према пропозицијама у миксу на Олимпијским играма могу да учествују само тенисер и тенисерка који су пријављени за наступ у синглу или дублу, а ако се квота не испуни, остали добијају шансу. У Рију, је било доста заинтересованих, па за Србију није било места.

Подвлачењем црте, није тешко сумирати учинак. Он је најлошији од када Србија наступа под тим именом на Олимпијским играма.

У Пекингу 2008. наступала су двојица српских тенисера у појединачној конкуренцији - Новак Ђоковић, који је освојио бронзану медаљу, и Јанко Типсаревић, који је елиминисан у другој рунди такмичења.

У женском синглу играла је само Јелена Јанковић и догурала је до четвртфинала, где је поражена од Динаре Сафине.

У мушком дублу Ненад Зимоњић и Новак Ђоковић, као други носиоци, елиминисани су у првом колу.

У Лондону 2012. имали смо три такмичара у мушком синглу (Новак Ђоковић – пораз у борби за бронзану медаљу, Виктор Троицки – прво коло, јанко Типсаревић – треће коло), и две тенисерке (Јелена Јанковић - пораз у првом мечу, Ана Ивановић – елиминација у трећој рунди).

У дублу су наступали Ђоковић и Троицки, који су заустављени у првом колу, док су Зимоњић и Типсаревић поражени у четвртфиналу.

Ана Ивановић и Ненад Зимоњић у миксу завршили су учешће у првом колу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар