Analiza: Hajde da se razilazimo...!

Srpski teniseri završili su nastup na Olimpijskim igrama, budući da u miks dublu Srbija neće imati predstavnike.

Tenis 10.08.2016 | 23:15
Analiza: Hajde da se razilazimo...!
Srbija je neočekivano veoma rano završila takmičenje na teniskom olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru.

Svi takmičari u singlu - Viktor Troicki, Ana Ivanović, Novak Đoković i Aleksandra Krunić, koja je iznenada dobila šansu da se takmiči, završili su nastup već u prvom kolu, a Aleks je potom odigrala samo jedan meč i u paru sa Jelenom Janković.

Novak Đoković i Nenad Zimonjić u dublu su dobacili do druge runde takmičenja, dok je Jelena Janković odustala od nastupa u pojedinačnoj konkurenciji zbog povrede.

Srbija je planirala nastup i u miks dublu. Najavljeni su Zimonjić i Jelena Janković, ali je taj plan propao posle povlačenja srpske teniserke.

Ana Ivanović je izrazila želju da ona "uskoči" umesto Jelene i okuša sreću sa Zikijem, ali je srpski dvojac ipak ostao "ispod crte", i to prvi.

Oni nisu uspeli da uđu u glavni žreb od 16 parova. Prema propozicijama u miksu na Olimpijskim igrama mogu da učestvuju samo teniser i teniserka koji su prijavljeni za nastup u singlu ili dublu, a ako se kvota ne ispuni, ostali dobijaju šansu. U Riju, je bilo dosta zainteresovanih, pa za Srbiju nije bilo mesta.

Podvlačenjem crte, nije teško sumirati učinak. On je najlošiji od kada Srbija nastupa pod tim imenom na Olimpijskim igrama.

U Pekingu 2008. nastupala su dvojica srpskih tenisera u pojedinačnoj konkurenciji - Novak Đoković, koji je osvojio bronzanu medalju, i Janko Tipsarević, koji je eliminisan u drugoj rundi takmičenja.

U ženskom singlu igrala je samo Jelena Janković i dogurala je do četvrtfinala, gde je poražena od Dinare Safine.

U muškom dublu Nenad Zimonjić i Novak Đoković, kao drugi nosioci, eliminisani su u prvom kolu.

U Londonu 2012. imali smo tri takmičara u muškom singlu (Novak Đoković – poraz u borbi za bronzanu medalju, Viktor Troicki – prvo kolo, janko Tipsarević – treće kolo), i dve teniserke (Jelena Janković - poraz u prvom meču, Ana Ivanović – eliminacija u trećoj rundi).

U dublu su nastupali Đoković i Troicki, koji su zaustavljeni u prvom kolu, dok su Zimonjić i Tipsarević poraženi u četvrtfinalu.

Ana Ivanović i Nenad Zimonjić u miksu završili su učešće u prvom kolu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar